Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τριημερίδα διασύνδεσης γαστρονομίας με οίνο στο Αμύνταιο

Το ΙΕΚ Αμυνταίου σε συνεργασία με το Οινοποιείο Amyntas Wines του Α.Σ.Ε.Π.Α, διοργανώνουν μια εκδήλωση, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 18:00, στον προαύλιο χώρο του οινοποιείου, στην οποία θα παρουσιαστούν γευστικοί συνδυασμοί φαγητού και κρασιού υπό τους ήχους του Dj Alex Brown (Αλέξανδρος Μπούρας).

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη λήξη μιας Τριημερίδας, με θέμα τη Γαστρονομία και τον Οίνο, όπου οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ Αμυνταίου, έχοντας λάβει μια κοινή εκπαίδευση πάνω στην επιστήμη της γαστρονομίας και τη διασύνδεση της με την κατανάλωση οίνου, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις γευστικές τους προτάσεις. Η Τριημερίδα (7, 8 & 9 Ιουνίου 2023) απευθύνεται στους καταρτιζόμενους του Δ ΙΕΚ Αμυνταίου των κατευθύνσεων Τεχνικός Αμπελουργίας – Οινολογίας, Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), Τεχνικός Αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής και Στέλεχος Μηχανογραφημένου λογιστηρίου Φ. Γ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στην τέχνη και στην επιστήμη της γαστρονομίας, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεων της με την κατανάλωση οίνου. Ειδικότερα, η εκπαίδευση φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, την παραγωγή οίνου, τις σημαντικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση των γνώσεων για την ανάπτυξη μενού, που περιλαμβάνουν το συνδυασμό φαγητού και κρασιού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οίνος και το φαγητό αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την αξιοποίηση της ελληνικής κουζίνας και αξιόλογων οινικών διαδρομών στην Ελλάδα για την ανάδειξη του τουρισμού ως μία νέα πηγή κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις. Μια προσέγγιση σε ότι αφορά τη μεγιστοποίηση της οινοτουριστικής εμπειρίας.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.