Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το USDA με νέο πρόγραμμα ασφάλισης αμπέλου από φυσικούς κινδύνους

Το πρόγραμμα θα παρέχει κάλυψη για απώλεια εμβολιασμένων αμπελιών που προκαλούνται από φυσικούς κινδύνους, όπως παγετό ή πυρκαγιά…

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA) ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις επιλογές ασφάλισης των καλλιεργειών με ένα νέο πρόγραμμα ασφάλισης Grapevine, το οποίο θα παρέχει κάλυψη για απώλεια εμβολιασμένων αμπελιών που προκαλούνται από φυσικούς κινδύνους, όπως παγετό ή πυρκαγιά. Το νέο πρόγραμμα θα συμπληρώσει επίσης το πρόγραμμα ασφάλισης σταφυλιών που καλύπτει την οπωροκαλλιέργεια στο αμπέλι.

«Προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε τους ισχυρότερους πόρους διαχείρισης κινδύνου για τους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων της χώρας μας μερικές φορές βελτιώνοντας ένα ήδη υπάρχον προϊόν ή εντοπίζοντας ένα κενό στις επιλογές ασφάλισης καλλιεργειών και δημιουργώντας ένα νέο προϊόν όπως αυτό για το Grapevine», δήλωσε η Marcia Bunger, Διαχειρίστρια για την Υπηρεσία Διαχείρισης Κινδύνων του USDA (RMA).

«Ένα πρόγραμμα σαν αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο όταν συνειδητοποιείς ότι η απώλεια καρπών μπορεί να επηρεάσει έναν καλλιεργητή για μια εποχή, αλλά η απώλεια ενός αμπελιού είναι μια πολύ πιο δαπανηρή κατάσταση, τόσο σε χρήματα όσο και σε χρόνο που χρειάζεται για να αποκατασταθεί ένα παραγωγικό αμπέλι. Αυτός είναι ένας από τους ισχυρότερους λόγους για τους οποίους οι παραγωγοί ζήτησαν δυνατότητες κάλυψης όπως αυτό το ασφαλιστικό πρόγραμμα Grapevine», συμπλήρωσε η ίδια.

Παράλληλα, το πρόγραμμα ασφάλισης Grapevine βασίζεται στο Πρόγραμμα ασφάλισης με βάση το δολάριο (TDO) και περιλαμβάνει μια Επιλογή Απώλειας Εμφάνισης που παρέχει κάλυψη για μικρότερες απώλειες, με επιπλέον ασφάλιστρο, για παραγωγούς με κάλυψη αγοράς.

Ταξινομείται ως «πολιτική θνησιμότητας», πληρώνοντας τις απώλειες όταν το αμπέλι είναι νεκρό ή τόσο σοβαρά κατεστραμμένο που δεν θα ανακάμψει τους επόμενους 12 μήνες. Το πρόγραμμα καλύπτει παγετό, πυρκαγιά, χαλάζι, πλημμύρα και αστοχία της παροχής νερού άρδευσης που προκαλείται από ένα αναπόφευκτο, φυσικό γεγονός. Οι παραγωγοί που χρησιμοποιούν πρακτικές προστασίας από το πάγωμα στη λειτουργία τους, οι οποίες αναγνωρίζονται από ειδικούς του κλάδου, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από χαμηλότερο κόστος πριμοδότησης στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τέλος, το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένες κομητείες στην Καλιφόρνια, το Αϊντάχο, το Μίσιγκαν, τη Νέα Υόρκη, το Οχάιο, το Όρεγκον, την Πενσυλβάνια, το Τέξας και την Ουάσιγκτον για το καλλιεργητικό έτος 2024. Η προθεσμία εγγραφής για ασφάλιση είναι η 1η Νοεμβρίου 2023.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.