Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Neal Family Vineyard αποκτά ορόσημο αναγεννητικής γεωργίας

Το βιοδυναμικό οινοποιείο Mark Neal’s estate είναι το πρώτο στην κοιλάδα Νάπα, που πετυχαίνει το ορόσημο αναγεννητικής γεωργίας πιστοποιημένο από την Patagonia.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο πρωτοπόρος στη βιοδυναμική αμπελοκαλλιέργεια της κοιλάδας της Νάπα, Mark Neal, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το οινοποιείο του στο κτήμα Howell Mountain, Neal Family Vineyards, έχει λάβει Regenerative Organic Certified® (ορόσημο βιολογικής παραγωγής), όπως αναγνωρίζεται από την Regenerative Organic Alliance (ROA). Η ROA ιδρύθηκε το 2018 και σήμερα θεωρείται το υψηλότερο επίπεδο πιστοποίησης. Υπάρχουν μόνο πέντε αμπελώνες παγκοσμίως που διαθέτουν το καθεστώς Regenerative Organic Certified® και το Neal Family Vineyards αντιπροσωπεύει πλέον τον πρώτο αμπελώνα της Napa Valley, που έλαβε αυτήν την πιστοποίηση.

«Πήρα για πρώτη φορά βιολογική πιστοποίηση το 1984, αλλά το να είμαι ο πρώτος στην κοιλάδα Napa που πέτυχα τη σφραγίδα έγκρισης Regenerative Organic Certified® εξακολουθεί να είναι ένα συναρπαστικό επίτευγμα για εμάς λόγω αυτού που αντιπροσωπεύει», δήλωσε ο Neal, οινοποιός, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Neal Family Vineyards. «Η ROA ιδρύθηκε για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή, την υποβάθμιση του εδάφους, την απώλεια βιοποικιλότητας, τη γεωργία εργοστασίων και τις διαλυμένες αγροτικές κοινότητες παγκοσμίως. Η αναγεννητική βιολογική γεωργία είναι μια συλλογή πρακτικών που επικεντρώνονται στην αναγέννηση της υγείας του εδάφους και του πλήρους οικοσυστήματος της εκμετάλλευσης. Αυτή η νέα πιστοποίηση προχωρά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη βιολογική πιστοποίηση συμπεριλαμβανομένης της CCOF (California Certified Organic Farmers) απαιτώντας συγκεκριμένες γεωργικές πρακτικές που χτίζουν την υγεία του εδάφους, διασφαλίζουν δικαιοσύνη για τους αγρότες και τους εργάτες της φάρμας και βελτιώνουν την καλή διαβίωση των ζώων. Πάντα χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά βιολογικές και βιοδυναμικές πρακτικές στους αμπελώνες μας και αυτή η πιστοποίηση ενισχύει περαιτέρω αυτή τη δέσμευση για τη γη και την κοινότητά μας».

Εν συνεχεία, ο Mark Neal θεωρείται ένας από τους πρώτους βιολογικούς και βιοδυναμικούς πρωτοπόρους της Napa Valley και η κοιλάδα δεν θα ήταν εκεί που είναι σήμερα χωρίς την πρώιμη υποστήριξή του για τη βιολογική γεωργία. Αυτός και ο πατέρας του ξεκίνησαν την Jack Neal & Son (JNS) το 1968 και οι αμπελώνες του έχουν πιστοποιηθεί βιολογικά ξεκινώντας από το 1984 πολύ πριν υπάρξει κάποιο μάρκετινγκ σχετικά με τη βιωσιμότητα.

Σήμερα, υπό την ηγεσία του Mark, ο Jack Neal & Son διαχειρίζεται τα περισσότερα στρέμματα με πιστοποίηση CCOF στην Napa Valley και μπορεί να διεκδικήσει τη μεγαλύτερη βιοδυναμική γεωργική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιστώντας ουσιαστικά τον Mark Neal έναν από τους πιο σημαντικούς καλλιεργητές σταφυλιών της Napa Valley όσον αφορά την ηθική καλλιέργεια. .

Η ROA ιδρύθηκε από την Patagonia (την αμερικανική εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων εξωτερικού χώρου που έχει γίνει πρότυπο ακτιβισμού περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης), την Dr. Bronner’s (τη μεγαλύτερη εταιρεία βιολογικού σαπουνιού και προσωπικής φροντίδας που έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το Εθνικό Οργανικό Πρόγραμμα του USDA), καθώς και ομάδα αγροτών, ηγετών επιχειρήσεων και ειδικών στην υγεία του εδάφους, την καλή διαβίωση των ζώων και την κοινωνική δικαιοσύνη. Για να μπορέσει μια εταιρεία να υποβάλει αίτηση για να γίνει Regenerative Organic Certified®, πρέπει πρώτα να διαθέτει πιστοποίηση Εθνικού Οργανικού Προγράμματος. Μετά από αυτό, πρέπει να αποδείξουν και να αποδείξουν πρακτικές υγείας του εδάφους, όπως μηδενική ή ελάχιστη άροση, καλλιέργειες και αμειψισπορά. κοινωνική δικαιοσύνη με τη μορφή μισθών διαβίωσης και υγιεινών συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους· και την καλή διαβίωση των ζώων με βοσκή βάσει βοσκοτόπων. Τα κριτήρια για το πεδίο της καλής μεταχείρισης των ζώων περιλαμβάνουν τις πέντε ελευθερίες. ελευθερία από πείνα ή δίψα, ελευθερία από δυσφορία, ελευθερία από πόνο, τραυματισμό ή ασθένεια, ελευθερία έκφρασης φυσιολογικής συμπεριφοράς και ελευθερία από φόβο, αγωνία και ψυχική ταλαιπωρία.

Τέλος, σε μια πρόσφατη επιστολή του ιδρυτή της Patagonia, Yvon Chouinard, προς τους πελάτες της μάρκας σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές στην εταιρεία, ο Chouinard είπε: «Η Γη είναι πλέον ο μοναδικός μας μέτοχος» και αυτό είναι κάτι στο οποίο πιστεύει πραγματικά ο Mark Neal. Από την ίδρυσή της το 1998, Η Neal Family Vineyards ήταν πάντα ηγέτης στην εκπαίδευση και την επίδειξη βιολογικών πρακτικών στην κοιλάδα της Νάπα. Οι τέσσερις αμπελώνες του οινοποιείου είναι πιστοποιημένοι βιολογικοί από την CCOF από το 2009 και πιστοποιημένοι βιοδυναμικοί από τη Demeter Biodynamic από το 2021.

 

ΠΗΓΗ: winebusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...