Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Le Gavroche κερδίζει 1,9 εκατ. λίρες σε δημοπρασία εκλεκτών οίνων

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

Το πολυτελές εστιατόριο, Le Gavroche, έκλεισε τον Ιανουάριο αφού ο ιδιοκτήτης Michel Roux Jr. αποφάσισε να επικεντρωθεί σε άλλα έργα. Ο πατέρας και ο θείος του, Albert Roux και Michel Roux Sr., άνοιξαν το εστιατόριο στην καρδιά της συνοικίας Mayfair του Λονδίνου το 1967. Ήταν το πρώτο εστιατόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο που κέρδισε τρία αστέρια Michelin και βοήθησε να ξεκινήσει η καριέρα διασημοτήτων σεφ όπως ο Gordon Ramsay, ο Marco Pierre White και ο Marcus Wareing.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι, υπήρχαν ακόμη εκατοντάδες μπουκάλια κρασιού υψηλής ποιότητας στο κελάρι όταν έκλεισε, οπότε οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να τα πουλήσουν σε δημοπρασία. Ο οίκος Christie’s, ο οποίος επέβλεπε τη δημοπρασία, πούλησε και τις 670 παρτίδες σε ισχυρές μέσες τιμές, κερδίζοντας συνολικά 1.877.038 £.

Παράλληλα, μία από τις πιο αναμενόμενες παρτίδες περιελάμβανε επτά μπουκάλια Richebourg 1993 από το Domaine de la Romanée-Conti. Αυτή η παρτίδα πουλήθηκε για 35.000 £, σπάζοντας την εκτίμησή της από 14.000 £ έως 22.000 £. Εν τω μεταξύ, δύο magnum του Château Lafite Rothschild 1945 πουλήθηκαν για £ 15.000 έναντι εκτίμησης £ 6.000 έως £ 8.000. Οι Magnums of Krug 1971 & 1975 ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις τους πραγματοποιώντας £9.375.

Ο Tim Tiptree MW, διεθνής διευθυντής κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών στον Christie’s, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα της πώλησης, που είναι η πρώτη πώληση ενός ιδιοκτήτη μιας απίστευτα συναρπαστικής σεζόν μπροστά μας».

Το Le Gavroche δημοπρατούσε επίσης μια σειρά από έργα τέχνης και αναμνηστικά από το εστιατόριο για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Όλα τα στοιχεία περιλαμβάνονταν στο βιβλίο επισκεπτών, το οποίο περιείχε υπογραφές από περισσότερους από 500 διάσημους καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων των Τσάρλι Τσάπλιν, Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Μικ Τζάγκερ και Μπάρμπρα Στρέιζαντ. Αυτό το βιβλίο επισκεπτών είχε εκτίμηση από 3.000 έως 5.000 £, αλλά τελικά πουλήθηκε για 37.800 £.

Αυτό το μέρος της δημοπρασίας κέρδισε συνολικά 392.238 £, τα οποία θα διατεθούν όλα στη φιλανθρωπική οργάνωση Hospitality Action.

Ο Michel Roux Jr. δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας δύο μερών που γιορτάζουν τα αγαπημένα έργα τέχνης, τα ειδικά αντικείμενα και τα κρασιά από το Le Gavroche. Ήταν πραγματικά αξιοσημείωτο να βρίσκεσαι μάρτυρας μιας τέτοιας ζωηρής προσφοράς για κομμάτια της πλούσιας ιστορίας του εστιατορίου.

«Αυτά τα αντικείμενα έχουν τεράστια σημασία για την οικογένεια Roux και χαίρομαι που βλέπω αυτά τα εμβληματικά κομμάτια να βρίσκουν νέα σπίτια.»

Τέλος, αυτό το καλοκαίρι, θα ανοίξει το «Le Gavroche residencies in sea» σε δύο πολυτελή κρουαζιερόπλοια το Cunard’s Queen Anne και το Queen Mary 2, τα οποία θα ταξιδέψουν από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Νορβηγία.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Narbonne στις 16 Μαΐου 2024 μεταφερόμενη από το θρύλο της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, και ένα από τα βασικά...

REPORTS

Μια έκρηξη αναρτήσεων στο TikTok έδειξε μια βαθιά όρεξη για τα πορτοκαλί κρασιά, με κάποιους να τα βαφτίζουν το «ποτό του καλοκαιριού».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μεσσηνία γιορτάζει με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των κρασιών της.

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...