Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έρχεται το 5ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου Lemnos Philema

Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας & Οίνου Λήμνου Lemnos Philema θα λάβει χώρα φέτος με εμπλουτισμένο πρόγραμμα, βραβεία και καλεσμένους τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, την chef Ντίνα Νικολάου και την Μαρίνα Ζαφείρη!

Παραγωγοί, οινοποιοί και εστιάτορες της Λήμνου, μέλη του Συλλόγου Γαστρονομίας και Οίνου Λήμνου συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της γαστρονομίας και θα είναι παρόντες στο Φεστιβάλ, στο Γυμνάσιο Μύρινας στο Ρωμέικο Γιαλό, στις 22 Ιουλίου!

Στις 21 Ιουλίου στο Γυμνάσιο έχουμε και άλλες δράσεις! Σε μια προσπάθεια συνεχής εξέλιξης, το Lemnos Philema επεκτείνει το Φεστιβάλ με το Lemnos Philema Hub, μια ημέρα με ομιλίες από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, την Ντίνα Νικολάου καθώς και παραγωγούς και οινοποιούς της Λήμνου, με θέμα “Εντοπιότητα και τα Ελληνικά Προϊόντα στο Εξωτερικό”. Παράλληλα με το Hub, το Lemnos Philema για πρώτη χρονιά φέτος θα απονείμει τα βραβεία: Lemnos Philema Awards για τη συμβολή στην ανάδειξη και διατήρηση του πολιτισμού / γαστρονομίας / οίνου της Λήμνου.

Πρόγραμμα

21 Ιουλίου, 20:00 – 22:00

Lemnos Philema Hub & Lemnos Philema Awards

Mια ημερίδα αφιερωμένη σε ομιλίες πάνω στην θεματολογία “Εντοπιότητα και τα Ελληνικά Προϊόντα στο Εξωτερικό” , με καλεσμένους ομιλητές τον καταξιωμένο κ. Ηλία Μαμαλάκη και την γνωστή τηλεοπτική chef κα. Ντίνα Νικολάου η οποία είναι ιδιοκτήτρια εστιατορίων στο Παρίσι. Οι ομιλίες θα είναι ανοιχτές προς το κοινό και σε αυτές θα συμμετάσχουν παραγωγοί και οινοποιοί της Λήμνου σε μια ανοιχτή συζήτηση όπου το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει με ερωτήσεις.

Παράλληλα με το Hub, το Lemnos Philema για πρώτη χρονιά φέτος θα απονείμει τα βραβεία: Lemnos Philema Awards για τη συνεισφορά στον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τον οίνο της Λήμνου.

Είσοδος Ελεύθερη

Γυμνάσιο Μύρινας, Ρωμέικο Γιαλό

22 Ιουλίου, 20:00 – 23:00

Φεστιβάλ Lemnos Philema

Παραγωγοί και οινοποιοί της Λήμνου θα είναι παρόντες, παρουσιάζοντας τα προϊόντα τους και συνομιλώντας με το κοινό.

“Live Cooking Session”, ζωντανές μαγειρικές από τον κ. Ηλία Μαμαλάκη, την Ντίνα Νικολάου και την Μαρίνα Ζαφείρη, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δημιουργίες τους.

Είσοδος 5€ με δωρεάν ποτήρι γευσιγνωσίας.

Γυμνάσιο Μύρινας, Ρωμέικο Γιαλό

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...