Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το 1ο Φεστιβάλ Μεσογειακών Διαλόγων ανάβει προβολείς στη Σάμο

Ένα νέο φεστιβάλ αφιερωμένο στο Μεσογειακό Ντοκιμαντέρ ανάβει φέτος τους προβολείς του στη Σάμο από τις 15 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, παρουσία διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

Πρόκειται για μια ιδέα που ξεκίνησε από τον πρόεδρο Δ.Σ. του «Ερμεία», σκηνοθέτη Βασίλη Βαφέα, με στόχο να εκφραστεί εμπράκτως η αντίληψη ότι η Μεσόγειος δεν είναι μια θάλασσα που χωρίζει τους ανθρώπους των χωρών που την περιβάλλουν, αλλά αποτελεί διακριτό στοιχείο που τους ενώνει πολιτισμικά!

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων ΕΡΜΕΙΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Σάμου και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Υποστηρίζεται από τον Ενιαίο Οινοποιητικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου, ο οποίος και θα παρουσιάσει στον καλλιτεχνικό κόσμο του Φεστιβάλ τη μακρά ιστορική, οικονομική και πολιτιστική διαδρομή του μοσχάτου κρασιού.

Στην πρώτη αυτή διοργάνωση θα προβληθούν 40 ντοκιμαντέρ από χώρες της Μεσογείου που αναπαριστούν καλλιτεχνικά την πραγματικότητα, ενώ θα υπάρξει αφιέρωμα και στα ντοκιμαντέρ για τη Σάμο. Οι προβολές θα γίνονται στο θερινό κινηματογράφο (Κτίριο Προβατάρη του Πανεπιστημίου Αιγαίου) στο Λιμάνι Καρλοβάσου και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δυτικής Σάμου.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.