Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το σαμιώτικο ημίξηρο κρασί Βaβέλ ταξιδεύει στην Κολωνία

Το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού στην Κολωνία έκλεψε κυριολεκτικά το ημίξηρο λευκό «Βaβέλ» του Συνεταιρισμού Σάμου κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ κρασιού που διοργανώθηκε τον Αύγουστο, με μεγάλη συμμετοχή κοινού.

Επί τέσσερεις ημέρες που διήρκεσε το Φεστιβάλ Κρασιού «Weinfest Am Rhein» η εταιρία «My Greek Wine» προέβαλλε το εξαιρετικό οινικό προφίλ του «Βaβέλ», το οποίο άρεσε πολύ στο απαιτητικό οινόφιλο κοινό.

Το «Βaβέλ» είναι ένας λευκός ημίξηρος οίνος με έντονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας λευκού μικρόρωγου Μοσχάτου. Η ευεργετική επίδραση της καλοκαιρινής αιγαιοπελαγίτικης αύρας στους ημιορεινούς αμπελώνες της Σάμου βοηθά το χαρισματικό μοσχάτο σταφύλι να δίνει ένα κρασί με έντονα αλλά αρμονικά φρουτώδη αρώματα, μαλακή και βελούδινη γεύση και επίγευση μεγάλης διάρκειας.

Στη μύτη  διακρίνουμε έντονα το τριαντάφυλλο  και το γιασεμί ενώ στο στόμα κυριαρχούν τα φρούτα, με γευστικές αναμνήσεις από λευκόσαρκα ροδάκινα, αρωματικά μήλα και τη διακριτική γλυκύτητα των αχλαδιών. Σερβίρεται στους 8-10°C και πίνεται μόνο του ή συνοδεύει φρούτα, απαλά τυριά και ξηρούς καρπούς.

Ως ένα ισορροπημένο κρασί, εύκολα συνδυαζόμενο και απολαυστικό κάθε εποχή, έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους στη Γερμανία αλλά και σε όλες τις χώρες που εξάγεται.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.