Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κλείνει η κλεψύδρα για Wine Paris & Vinexpo Paris, έρχονται 13 Φλεβάρη

Το 2022 θα αποτελέσει μια κομβική χρονιά για την Wine Paris & Vinexpo Paris, που αποδείχθηκαν μεγάλες διεθνής εμπορικές εκθέσεις και πλέον δηλώνουν έτοιμες να εδραιώσουν αυτή τη θέση το 2023 με μεγάλη αύξηση στον αριθμό των παραγωγών εκτός Γαλλίας, στις οποίες παίρνουν θέσεις και επισκέπτες από σε όλο τον κόσμο, μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος της εκδήλωσης, Rodolphe Lameyse, εξηγεί γιατί και πώς η Wine Paris και η Vinexpo Paris είναι έτοιμες να παίξουν τον ρόλο τους στην παγκόσμια σκηνή.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η Wine Paris & Vinexpo Paris πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 13-15 Φεβρουαρίου με έως και 40% των επισκεπτών του και το 20% των εκθετών του να έρχονται για πρώτη φορά εκτός Γαλλίας.

Αργά αλλά σταθερά η Wine Paris και η Vinexpo Paris είναι τώρα σε θέση να ανοίξουν πραγματικά τις πόρτες τους στη διεθνή οινοποιία ως το δέλεαρ της γαλλικής πρωτεύουσας και ώντας εκδηλώσεις, που προσφέρει μια νέα οπτική στο κρασί. Άλλωστε, αυτός είναι και σκοπός,  που κάνει ο Rodolph Lameyse για το σόου του Φεβρουαρίου 2023.

Έπειτα, το 2022 υπήρχαν 25.000 επισκέπτες στην Wine Paris & Vinexpo Paris, εκ των οποίων το 25% προέρχονταν από χώρες εκτός Γαλλίας και το 13% των εκθετών ήταν από όλο τον κόσμο. Το 2023, η Lameyse αναμένει ότι οι διεθνείς επισκέπτες θα είναι περίπου το 35-40% των συνολικών 30.000 επισκεπτών της, που θα προέρχονται από 100 χώρες, και έως και το 20% των 3.5000 εκθετών της θα είναι εκτός Γαλλίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα βασικά περίπτερα χωρών περιλαμβάνουν Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γεωργία, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό, Καλιφόρνια, Όρεγκον, Πολιτεία Ουάσιγκτον, Ιαπωνία, Λίβανος, Νότια Αφρική, Καναδάς, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τουρκία και Ρουμανία.

 

Με τέρμα το γκάζι…

Η Wine Paris & Vinexpo Paris, είναι τώρα σε θέση να βάλουν το πόδι στο γκάζι και να αξιοποιήσουν στο έπακρο μια θέση που πάντα ήθελαν να πετύχουν. Να θεωρηθούν ως μια νέα εναλλακτική διεθνής εμπορική έκθεση από μόνη της και όχι μόνο κατά κύριο λόγο μια γαλλική εμπορική έκθεση, με ενδιαφέροντα κρασιά από όλο τον κόσμο, εξήγησε ο Lameyse σε εμπορική συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα.

«Το έργο που έχουμε κάνει και αυτό που έχουμε θέσει σε εφαρμογή τώρα αποδίδει», είπε χαρακτηριστικά ο Lameyse.

Ένας βασικός παράγοντας το 2022 ήταν ότι μπόρεσε «ενάντια σε όλες τις πιθανότητες» να διασφαλίσει ότι η Wine Paris & Vinexpo Paris θα πραγματοποιηθούν στην αρχική τους ημερομηνία, τον Φεβρουάριο του 2022, όταν πολλές άλλες παραστάσεις μεταφέρθηκαν ή ακυρώθηκαν. Παρόλο που ήταν μόλις λίγες μέρες πριν η γαλλική κυβέρνηση δώσει τελικά έγκριση ότι η παράσταση θα μπορούσε να συνεχιστεί. Όλα αυτά σήμαιναν ότι οι παραγωγοί και οι αγοραστές μπόρεσαν το 2022 να επαναξιολογήσουν ποια εμπορική έκθεση είναι η πιο σημαντική και σχετική για αυτούς, συμπλήρωσε ο Lameyse.

Την ίδια στιγγμή, ο ίδιος φαίνεται να υποτιμάει, κάθε άμεση σύγκριση ή ανταγωνισμό με την ProWein, επιβεβαιώνει ότι ήταν πάντα η πρόθεση της Vinexposium, της επιχείρησης «ομπρέλα», που κατέχει η Wine Paris & Vinexpo Paris, μαζί με όλες τις άλλες σχετικές εμπορικές εκθέσεις της, συμπεριλαμβανομένου του World Bulk Wine, για να παρέχει μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στη γερμανική έκθεση για παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι μπόρεσε να προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί τον Φεβρουάριο χτύπησε τη χορδή πολλών στο εμπόριο.

 

ΠΗΓΗ: the-buyer.net

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Την όλο και πιο ώριμη εικόνα της εγχώριας οινοποιίας αλλά και τις επίμονες αναζητήσεις των νέων κυρίως οινοποιών σε καινούργια μονοπάτια, με σπάνιες ποικιλίες...