Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινικό αστέρι της Ουάσιγκτον Chateau Ste. Michelle σβήνει

Η Sycamore Partners με έδρα τη Νέα Υόρκη αγόρασε την Chateau Ste. Michelle πέρυσι για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μέχρι πέρυσι, το  ήταν για το κρασί της Ουάσιγκτον όπως είναι ο ήλιος για το ηλιακό σύστημα.

Ωστόσο, το αστέρι συρρικνώνεται. Την Τρίτη, ο Sean Sullivan του Washington Wine Report γνωστοποίησε την είδηση ​​ότι η CSM έχει πωλήσει τα κεντρικά της γραφεία 118 στρεμμάτων στο Woodinville, ένα προάστιο του Σιάτλ, και σχεδιάζει να μεταφέρει αμέσως όλη την οινοποίηση της στην ανατολική Ουάσιγκτον.

Αυτό κάνουν οι εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων. Η Sycamore Partners με έδρα τη Νέα Υόρκη αγόρασε την CSM πέρυσι για 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν η πρώτη επιχείρηση αλκοόλ του Sycamore. Η εταιρεία ειδικεύεται στην αγορά ταλαιπωρημένων εμπορικών σημάτων λιανικής ένδυσης, συμπεριλαμβανομένων των Loft, Ann Taylor, Lane Bryant και Nine West. Ένας γρήγορος τρόπος για να αναστραφεί μια εταιρεία που χάνει χρήματα – η Ste Michelle Wine Estates ανέφερε ζημία 360 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020 – είναι η πώληση των περιουσιακών στοιχείων.

Τα οινοποιήσιμα σταφύλια της Ουάσιγκτον προέρχονται από τα ανατολικά των βουνών Cascade. Η παραγωγή λευκών κρασιών στο Woodinville απαιτούσε μεταφορά αυτών των σταφυλιών για αρκετές ώρες, πράγμα που ποτέ δεν αποτελούσε σύμμαχο της καλής ποιότητας ενός κρασιού . Επίσης, το δελτίο τύπου της εταιρείας επισημαίνει: «Η παραγωγή κρασιού στο Woodinville τόσο μακριά από τους αμπελώνες μας στην Ανατολική Ουάσιγκτον είχε ως αποτέλεσμα δεκαετίες αποστολής εκατομμυρίων γαλονιών λευκού κρασιού στις εγκαταστάσεις μας στο Woodinville και καύση σχεδόν 75.000 γαλονιών ντίζελ σε περισσότερα από 1600 φορτία. ταξίδια κάθε χρόνο».

Αλλά το κέντρο του Woodinville είναι κάτι περισσότερο από ένα οινοποιείο που έχει καταστραφεί πλέον. Είναι ένα από τα καλύτερα κέντρα επισκεπτών για κρασί οπουδήποτε στον κόσμο, προσελκύοντας περισσότερους από 300.000 επισκέπτες το χρόνο. Για αρκετά χρόνια φιλοξένησε το Riesling Rendezvous, μια εκδήλωση που συγκέντρωσε παραγωγούς αυτής της ποικιλίας από όλο τον κόσμο. Υπάρχει επίσης μια αποθήκη 100.000 τετραγωνικών και 50.000 τετραγωνικά κελαριού. Και είναι σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από μια ευημερούσα πόλη. Η παρουσία του CSM στο Woodinville οδήγησε σε μια ολόκληρη κουλτούρα στο χώρο της γευσιγνωσίας στο προάστιο, με περισσότερα από 130 οινοποιεία να εδρεύουν εκεί.

Η εταιρεία δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι θα ήταν ανοιχτή στην πώληση μέρους του ακινήτου. Όσο για το αν θα μπορούσε να αναπτυχθεί εκ νέου για άλλη χρήση … ποιος ξέρει; Πάνω από το ήμισυ του ακινήτου είναι ζωνοποιημένο μόνο για οικιστική χρήση, σύμφωνα με τον Sullivan. Ένας παράγοντας που περιπλέκει τα πράγματα είναι ότι δύο τμήματα του ακινήτου περιλαμβάνονται στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων (National Register of Historic Places). Το δελτίο τύπου της εταιρείας παραδέχεται ότι μια πώληση μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.