Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το καλό κρασί αγαπάει την Ορµύλια Χαλκιδικής και βρίσκει έκφραση στην SERMYLI

Η οικογενειακή επιχείρηση µε την επωνυµία «ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΚΕ» ιδρύθηκε το 2017 µε µέλη τους Θανάση, Χάρη και Ανίζα Παπαθανασίου και έδρα την Ορµύλια Χαλκιδικής. Αφορµή υπήρξε η πολυετής εµπειρία του Θ. Παπαθανασίου στην αµπελοκαλλιέργεια και την οινοπαραγωγή ήδη από το 1995 µε τις φυτεύσεις στον αµπελώνα της Ορµύλιας να ξεκινούν το 1996.

Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Ασύρτικο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Μοσχάτο Αµβούργου, Μαυροδάφνη, Ξινόµαυρο στις ελληνικές και οι διεθνείς Chardonnay, Cab. Sauvignon, Merlot, Syrah, Sauvignon Blanc, Gewürztraminer. Βασική σειρά κρασιών του Οινοποιείου είναι η SERMYLI, της οποίας το όνοµα προέρχεται από τη Σερµύλη, αρχαία ονοµασία της Ορµύλιας µε την ετικέτα να είναι εµπνευσµένη από ιππέα που απεικονίζεται σε αρχαίο νόµισµα του 5ου αι. π.Χ. που βρέθηκε στην περιοχή.

Πιο συγκεκριµένα η σειρά περιλαµβάνει:

■ SERMYLI 2021 Οίνος Ροζέ Ξηρός ΠΓΕ Χαλκιδική από Ξινόµαυρο, ένα φινετσάτο φρέσκο κρασί, µε αρώµατα πετροκέρασου, βατόµουρου, δεντρολίβανου.

■ SERMYLI 2021 Οίνος Λευκός Ξηρός ΠΓΕ Χαλκιδική από Chardonnay και Gewürztraminer µε το Chardonnay να έχει εγκλιµατισθεί πλήρως στο κλίµα της Χαλκιδικής και παράγει αρωµατικά κρασιά µε καλό σώµα και µεγάλη επίγευση ενώ το Gewürztraminer συµβάλλει στην αρωµατική πολυπλοκότητα.

■ SERMYLI 2015 Οίνος Ερυθρός Ξηρός ΠΓΕ Χαλκιδική από Merlot, Cabernet και Syrah. Οι τρεις γαλλικές ποικιλίες οινοποιούνται µαζί µε προζυµωτική εκχύλιση, παραµένουν για 12 µήνες σε νέα δρύινα βαρέλια Αµερικής και 12 µήνες τουλάχιστον στη φιάλη. Ένα µεστό κρασί, πλούσιο σε τανίνες µε αρώµατα ώριµων κόκκινων φρούτων, συνδυασµένο αρµονικά µε βανίλια και καπνό από το βαρέλι. Μπορεί να παλαιωθεί ακόµη για 3-5 χρόνια. Επίσης στις ετικέτες του Κτήµατος ανήκει η ROSA ΜΙΑ 2021 Οίνος Ροζέ Ηµίξηρος ΠΓΕ Χαλκιδική από Ξινόµαυρο µε χρήση προζυµωτικής εκχύλισης και τυπική οινοποίηση για ροζέ. Ένα ισορροπηµένο αρωµατικό κρασί, µε αρώµατα φράουλας, δεντρολίβανου, νότες ντοµάτας βουτύρου και µελιού. Οινολόγος του Κτήµατος Παπαθανασίου είναι η απαράµιλλη Αγγελική Μπίµπα.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.