Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το εμβληματικό Château Margaux κυκλοφορεί το δεύτερο λευκό κρασί στη μακρά ιστορία του

Το Pavillon Blanc του εμβληματικού Château Margaux απέκτησε…αδερφάκι αφού το διάσημο κτήμα αποφάσισε να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο λευκό κρασί.

Το Château Margaux είναι κυρίως γνωστό για τα περίφημα κόκκινα κρασιά του, αλλά το κτήμα First Growth παράγει επίσης ένα λευκό κρασί υψηλής βαθμολογίας από τις αρχές του 18ου αιώνα και τώρα πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα δεύτερο λευκό.

Το κρασί ονομάστηκε Pavillon Blanc du Château Margaux το 1920 και έχει κερδίσει διθυραμβικές κριτικές από τους κριτικούς τα τελευταία χρόνια.

Η Jane Anson έδωσε στο Pavillon Blanc 2017 μια τέλεια βαθμολογία 100 πόντων στο Decanter και η Rebecca Gibb MW του έδωσε 98 βαθμούς. Η Georgina Hindle περιέγραψε το Pavillon Blanc 2018 ως «εξαιρετικά εντυπωσιακό» αφού του απένειμε 96 βαθμούς.

Το Château Margaux γίνεται όλο και πιο απαιτητικό όταν επιλέγει ποια σταφύλια θα χρησιμοποιήσει για τις εμφιαλώσεις του Pavillon Blanc.

Το κτήμα χρησιμοποιεί τώρα συχνά λιγότερο από το ήμισυ της συγκομιδής του Sauvignon Blanc για να δημιουργήσει τα κρασιά μετά από «εκτενή ανάλυση και κατανόηση των διαφορετικών εδαφών στα αμπελοτεμάχια των λευκών σταφυλιών». Ωστόσο, η ομάδα οινοποίησης αποφάσισε ότι τα εναπομείναντα σταφύλια ήταν πολύ καλά για να τα χαραμήσει. Το κτήμα διαπίστωσε ότι «η δεύτερη επιλογή ήταν τόσο υψηλής ποιότητας» που αποφάσισε να εμφιαλώσει το Pavillon Blanc Second Vin, ξεκινώντας από τον τρύγο του 2022.

Μόνο 8.000 μπουκάλια Pavillon Blanc Second Vin παρήχθησαν από αυτόν τον αρχικό τρύγο, καθώς το 2022 ήταν η πιο ζεστή και ξηρή χρονιά που έχει καταγραφεί για το Château Margaux.

Οι αποδόσεις ήταν από τις χαμηλότερες στην ιστορία του κτήματος, αλλά οι έντονοι καύσωνες οδήγησαν σε «μια εκπληκτική σοδειά παραγωγής κρασιών με αρωματική πολυπλοκότητα και συγκέντρωση», σύμφωνα με το Château Margaux.

Το Pavillon Blanc Second Vin σύμφωνα με τους ειδικούς έχει μια πολύπλοκη και λουλουδάτη μύτη, που οδηγεί σε έναν κρεμώδη ουρανίσκο που ισορροπεί από ένα φρέσκο, αλατούχο φινίρισμα.

Το κρασί θα είναι διαθέσιμο σύντομα σε εξειδικευμένα σημεία πώλησης, ενώ μπορεί να το απολαύσει κανείς στη νιότη του, αλλά θα γεράσει αρμονικά για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Πηγή: decanter

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.