Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Cabernet της Ουάσιγκτον δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από Νάπα

Τα Cabernet από την Red Mountain AVA της Ουάσιγκτον είναι τώρα τόσο υψηλής ποιότητας που μπορούν να ανταγωνιστούν τα καλύτερα της Νάπα, σύμφωνα με έναν κορυφαίο οινοποιό.

Ο Chris Upchurch, ο ιδρυτής οινοποιός της DeLille Cellars, και τώρα διευθυντής του Upchurch Vineyard, είναι πεπεισμένος ότι εδώ και 30 χρόνια τα Cabernet Sauvignon από την Red Mountain AVA μπορούν να συμβαδίσουν με τα καλύτερα από την Καλιφόρνια.

«Δεν βλέπω τη Νάπα ως ανταγωνισμό, καθώς έχουν αποτιμηθεί από την αγορά. Είμαι βέβαιος ότι τα Cabernet μας μπορούν να ταιριάζουν με οποιοδήποτε από τη Νάπα και σχεδόν πάντα θα είναι λιγότερο ακριβά», ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του.

Έχοντας μάθει από τους καλύτερους στο Μπορντό, η Upchurch έχει κάνει πράξη τη γαλλική εμμονή με την παραγωγή κρασιών που διαφέρουν από τους γείτονές, δουλεύοντας με διάφορους κλώνους Cabernet.

«Φυτεύουμε όλο και περισσότερο Cabernet και λιγότερα από οτιδήποτε άλλο εδώ και υπάρχει λόγος για αυτό», αποκάλυψε, καθώς χαρακτηριστικό στυλ του Red Mountain είναι ώριμα, συμπυκνωμένα Cabernet.

Παράλληλα, ο γίγαντας του κρασιού της Τοσκάνης Antinori ήταν νωρίς για να εντοπίσει τις δυνατότητες του Red Mountain AVA, συνεργαζόμενος με τον πρωτοπόρο του κρασιού της Ουάσιγκτον Château Ste. Η Michelle το 1995 για να φυτέψει αμπέλια στο βουνό και να φτιάξει κρασί με την επωνυμία Col Solare.

Με λιανική πώληση πάνω από 80 λίρες το μπουκάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την αρχή ο στόχος ήταν να φτιάξουμε ένα ξεκάθαρα «κρασί από την Ουάσιγκτον» αντί να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε μια ατζέντα της Τοσκάνης.

«Ο επικεφαλής οινολόγος, Renzo Cotarella, έρχεται μερικές φορές το χρόνο για ανάμειξη. Έχει εμμονή με την ποιότητα και τα κρασιά πρέπει να είναι τέλεια προτού τα υπογράψει αυτή είναι η πρώτη χρονιά που λέει ότι τα κρασιά αρχίζουν επιτέλους να φτάνουν εκεί που θα ήθελε να είναι», Christina Starr, σκηνοθέτις επικοινωνίας επωνυμίας για το Château Ste.

Εν τω μεταξύ, η πρωτοπόρος της Red Mountain Vineyards Kiona, η οποία πουλάει φρούτα σε 60 παραγωγούς στην Ουάσιγκτον, πιστεύει ότι η AVA έχει ενηλικιωθεί και έχει χαράξει μια αξιοζήλευτη θέση όσον αφορά το Cabernet παγκόσμιας κλάσης.

«Τα σταφύλια Red Mountain Cabernet κοστίζουν περισσότερο από το διπλάσιο από το Cabernet από άλλα μέρη της Ουάσιγκτον. Προχωράμε προς συμβάσεις εκτάσεων και όχι χωρητικότητας, καθώς επιτρέπει μεγαλύτερη πρόθεση στη διαδικασία αγοράς», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Kiona, JJ Williams.

«Πολλά έχουν αλλάξει εδώ τα τελευταία 30 χρόνια και όλοι τώρα συμφωνούν με την ιδέα ότι το Red Mountain είναι μια ποιοτική οινοπαραγωγική περιοχή δεν υπάρχουν άμμο σάκοι εδώ, κάτι που δεν είναι πάντα δεδομένο», πρόσθεσε.

Μεταξύ των κορυφαίων φώτων στο AVA είναι το Cadence, το οποίο διευθύνει ο πρώην στέλεχος της Boeing, Benjamin Smith και η σύζυγός του Gaye McNutt.

Επιπλέον, το ζευγάρι φτιάχνει ένα κουαρτέτο 100% μειγμάτων Bordeaux που καλλιεργούνται σε κτήμα από μια πλαγιά 4,5 εκταρίων, με νοτιοδυτικό προσανατολισμό στο Red Mountain. κρασιά που βραβεύονται για την κομψότητα, το άρωμα, τη δομή και την παλαιότητά τους.

«Υποστηρίξαμε τα χαρμάνια Bordeaux από την αρχή στην Ουάσιγκτον, όταν η περιοχή έφτιαχνε μόνο κρασιά ποικιλίας. Από τότε η βιομηχανία άλλαξε και αποδέχτηκε τα μείγματα και τα κρασιά που έχουν χαρακτηριστεί από αμπελώνες ως καλή ιδέα. Εάν έχετε υπέροχους αμπελώνες, θα πρέπει να τους επιδείξετε», είπε ο Smith.

Ακολουθώντας μια προσέγγιση χαμηλής παρέμβασης, ο Smith επιλέγει νωρίτερα από τους περισσότερους για να κρατήσει υπό έλεγχο τα επίπεδα αλκοόλ του και επί του παρόντος επαναμοσχεύει τα αμπέλια του με κλώνους στους οποίους βρίσκει ενδιαφέρον για να ασχοληθεί και παράγουν πλούσια κρασιά από μικρά σταφύλια.

«Υπάρχει πραγματική πρόθεση με τον τρόπο που ζυμώνουμε και επιλέγουμε. Είναι σημαντικό να έχετε την αυτοπεποίθηση να επιλέξετε νωρίς για να διατηρήσετε την οξύτητα. Θέλουμε τη γεύση χωρίς τα σάκχαρα», είπε ο Smith.

«Όσο πιο ώριμο είναι το φρούτο, τόσο πιο γενικό γίνεται ένα κρασί, επομένως επιδιώκω να διατηρήσω τον ποικιλιακό χαρακτήρα στα κρασιά μου», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας...

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κτήμα Όλοινος (Οινοποιία Γ.Λόλας - Γ.Φτίκας) συμμετέχει στην εκδήλωση Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων και διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις για το κοινό. Το οινοποιείο θα είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...