Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα οινοποιεία της Νάπα επενδύουν μεγάλα ποσά στην Ουάσιγκτον

Με τις πυρκαγιές να γίνονται όλο και ένα θέμα στην Καλιφόρνια, μεγάλα ονόματα στην κοιλάδα της Νάπα συλλαμβάνουν πολύτιμους αμπελώνες στην Ουάσιγκτον για να αντισταθμίσουν τα στοιχήματά τους.

Τον Απρίλιο του 2022 η Jackson Family Wines ενίσχυσε την παρουσία της στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό με την αγορά ενός οικοπέδου 61 στρεμμάτων στην κοιλάδα Walla Walla της Ουάσιγκτον.

Αγοράζοντας τη γη στο Mill Creek από ένα ακίνητο 117 στρεμμάτων που ανήκει στην Abeja, τα κτήματα θα ανακοινώσουν σύντομα από κοινού το όνομα του έργου του αμπελώνα.

Το οικόπεδο του αμπελώνα βρίσκεται στη βάση των Blue Mountains στην ανατολική πλευρά της κοιλάδας Walla Walla, η οποία είναι πιο δροσερή από τη νότια πλευρά, οδηγώντας σε σταφύλια που εκτιμώνται για τη φυσική τους οξύτητα και τις λαμπερές γεύσεις φρούτων.

Τώρα και άλλοι παραγωγοί ακολουθούν όλο και περισσότερο το παράδειγμά τους και ο οινοποιός της Abeja, Dan Wampfler, βλέπει το ενδιαφέρον της Napa για την Ουάσιγκτον ως μια χρυσή ευκαιρία για το κράτος να αναπτύξει τη διεθνή του παρουσία.

«Η Νάπα μας βλέπει ως ανταγωνισμό τώρα και τα μεγάλα ονόματα της Νάπα θέλουν ένα κομμάτι από την πίτα της Ουάσιγκτον, καθώς οι τιμές της γης μας είναι φθηνότερες σε σύγκριση με τις δικές τους. Τα πράγματα αρχίζουν πραγματικά να κινούνται εδώ. Έχοντας επενδύσεις κτημάτων όπως η Jackson Family Wines και η Cakebread Cellars στην Ουάσιγκτον στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την ποιότητα των κρασιών μας», πρόσθεσε ο Wampfler.

Αλλά για να μπορέσει η Ουάσιγκτον να ανταγωνιστεί την κοιλάδα της Νάπα στο μέτωπο του οινοτουρισμού, η Wampfler πιστεύει ότι πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι της όσον αφορά τη φιλοξενία.

«Βλέπουμε περισσότερα ιδιωτικά αεροπλάνα να εκτρέπονται από τη Νάπα στη Γουάλα Γουάλα και πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτών των ανθρώπων, διαφορετικά θα τους χάσουμε. Δεν υπάρχει ακόμη οδηγός Michelin στην Ουάσιγκτον, αλλά εργαζόμαστε πάνω σε αυτό», είπε.

Το 2012 η Cakebread Cellars ξεκίνησε το εγχείρημά της για το κρασί στην Ουάσιγκτον, Mullan Road Cellars, στη Walla Walla με στόχο να φτιάξει το Cabernet που βασίζεται στο terroir σε αυτό που έκτοτε έγινε το Royal Slope AVA.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Duckhorn πήδηξε στο συγκρότημα με έναν αμπελώνα 20 στρεμμάτων ακριβώς πάνω από τον Col Solare του Antinori στο διάσημο Red Mountain AVA της Ουάσιγκτον.

Ενώ η εμφάνιση του στρατεύματος της Καλιφόρνια είναι εξαιρετική για την οικοδόμηση της φήμης της Ουάσιγκτον ως περιοχής ποιοτικού κρασιού, οδηγεί σε αυξημένο ανταγωνισμό στο μέτωπο της προμήθειας σταφυλιών.

Τέλος, ο Andrew Latta, επικεφαλής οινοποιός και ιδιοκτήτης της Latta Wines, η οποία παράγει 10.000 κιβώτια ετησίως στο αστικό οινοποιείο της στο Σιάτλ.

«Οι σχέσεις με τους καλλιεργητές είναι πραγματικά σημαντικές στην Ουάσιγκτον. Τώρα που υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το εξωτερικό και διεθνείς επενδύσεις από εταιρείες όπως οι Jackson, Duckhorn και Cakebread, η ανάγκη να εξασφαλίσουμε την προμήθεια σταφυλιών μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Γνωρίζω και εμπιστεύομαι τους καλλιεργητές μου, αλλά αν κάποιος άλλος έρθει και κάνει μια υψηλότερη προσφορά, τότε θα ήταν ανόητο να μην το δεχτούν, οπότε νιώθω ότι η πίεση έρχεται σε αυτό το μέτωπο», τόνισε.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική γευστική και ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχοντας...

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Κτήμα Όλοινος (Οινοποιία Γ.Λόλας - Γ.Φτίκας) συμμετέχει στην εκδήλωση Ανοιχτές Πόρτες Οινοποιείων και διοργανώνει παράλληλες εκδηλώσεις για το κοινό. Το οινοποιείο θα είναι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...