Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στη Διεθνή Prowein Γερμανίας

Για μια ακόμη φορά τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, στην παγκοσμίου εμβέλειας  έκθεση Prowein, συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των οινολατρών μα και σημαντικών αντιπροσώπων του οινικού χώρου. 

Οι νέες κυκλοφορίες του ΕΟΣ Σάμου, αποτέλεσμα της εκλεκτής ποιότητας μοσχάτου σταφυλιού που παράγουν οι αμπελοκαλλιεργητές-μέλη του Συνεταιρισμού και η σύγχρονη, τεχνολογικά προηγμένη οινοποίηση και εμφιάλωση, κατέδειξαν το δυναμισμό του σαμιακού terroir και την υψηλή ποιότητα του Μοσχάτου Σάμου.

Οι γνωστές ετικέτες της γκάμας του Συνεταιρισμού κρατούν σταθερά την καταξιωμένη τους πορεία στην απαιτητική αγορά της Γερμανίας και των γειτονικών χωρών.

Οι εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού στην έκθεση Prowein, η Οινολόγος Ευαγγελία Αργυρού και ο Εμπορικός Διευθυντής Τίτος Φραντζής, πραγματοποίησαν εκτός των άλλων και μια σειρά επαφών εδραίωσης και περαιτέρω ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών με τους σημαντικότερους επαγγελματίες του χώρου.

Η Prowein θεωρείται η σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί. Σε αυτήν συγκεντρώθηκαν και φέτος όλοι εκπρόσωποι του ευρωπαικού οινικού εμπορίου, ενώ σημείωσε επίπεδα συμμετοχής που ξεπέρασαν κάθε πρόβλεψη.

Για το Συνεταιρισμό της Σάμου και τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων που κάνουν τη διακίνηση των οίνων, η συγκεκριμένη έκθεση έχει μεγάλη βαρύτητα καθώς η Γερμανία είναι μια από τις χώρες όπου σημειώνεται αύξηση  εξαγωγών σαμιακών κρασιών.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Από το Μουσείο Οίνου του ΕΟΣ Σάμου ανοίγει η αυλαία για τις φετινές «Γιορτές Κρασιού» του νησιού την Παρασκευή 22 Αυγούστου. Η εκδήλωση που...

REPORTS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδρομές των αγριόχοιρων στους αμπελώνες κρούει ο ΕΟΣ Σάμου, την ώρα που ο αμπελουργικός κόσμος του νησιού εισέρχεται...

REPORTS

Στο Μουσείου Οίνου της Σάμου, που παντρεύει την αυθεντική οινική παράδοση με τη σύγχρονη μουσειακή άποψη, οι συμμετέχοντες στις premium γευσιγνωσίες, ταξιδεύουν μέσα από...

REPORTS

Ο φετινός τρύγος του μοσχάτου στη Σάμο ξεκινά την Πέμπτη 31 Ιουλίου και θα διαρκέσει ως το Σεπτέμβρη και η παραγωγή, παρά τις κλιματικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η εξόφληση προς τους μετόχους θα ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης.

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Όλοι μιλούν για νούμερα. Εμείς λέμε: ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς τόνοι σταφυλιών· είναι άνθρωποι, τόπος, μνήμη και...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...