Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» δίπλα στα παιδικά χωριά SOS

Χριστουγεννιάτικα δένδρα, πολύχρωμα στολίδια, λαμπιόνια, μουσική, κεράσματα και τα καλύτερα κρασιά από τα κορυφαία οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας συνθέτουν το σκηνικό των «ΒορΟινών των Χριστουγέννων», που φέτος θα μοιράσουν απλόχερα χαρά και χαμόγελα όχι μόνο σε όλους όσοι δώσουν το «παρών» στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση αλλά και στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου καθώς όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια εισόδου θα δοθούν εκεί.

Το «ραντεβού» γι’ αυτή την εκδήλωση, που εξυμνεί το επώνυμο ποιοτικό ελληνικό κρασί, έχει δοθεί για τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, από τις 18:00 ώς τις 22:00, στο ξενοδοχείο Electra Palace, στη Θεσσαλονίκη και το κόστος του εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» αποτελούν μία εορταστική χριστουγεννιάτικη έμπνευση των «Οινοποιών Βορείου Ελλάδος», που θέλουν να δώσουν στο κοινό τη δυνατότητα να δοκιμάσει εξαίρετα κρασιά από τα κελάρια τους, παλιές σοδειές, οίνους σε μεγάλα μεγέθη φιαλών, πειραματικές, ακυκλοφόρητες ή ιδιαίτερα περιορισμένης κυκλοφορίας ετικέτες, ακόμη και κάποιες που δεν διατίθενται στην αγορά. Στόχος είναι το κοινό -καταναλωτές και επαγγελματίες από την εστίαση και το εμπόριο οίνου- να γνωρίσει, να γευθεί, να απολαύσει και κυρίως να κατανοήσει τον οινικό πλούτο μερικών εκ των κορυφαίων οινοποιείων της χώρας.

Ένας αφρώδης ερυθρός οίνος από Βλάχικο, ένα ροζέ από Syrah και Aglianico, ένα Ασύρτικο όψιμου τρύγου, ξινόμαυρα από διαφορετικά αμπελοτεμάχια, μία πειραματική μαυροδάφνη αποτελούν μόνο την αρχή της γνωριμίας με αυτόν τον πλούτο. Το «μενού» της βραδιάς περιλαμβάνει, επίσης, μικρές κάθετες γευσιγνωσίες, ετικέτες που διατίθενται μόνο στα οινοποιεία, one off αποκαλύψεις, ενδιαφέροντα αποστάγματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις, στα τραπέζια και στις φιάλες της εκδήλωσης.

Τα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων» πραγματοποιούνται από το 2016, πάντα με το ίδιο αυθεντικό και πρωτοποριακό στυλ, ιδιαίτερα κρασιά και αμπελοοινικά αποστάγματα και, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, στο πνεύμα της αγάπης των ημερών. Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο του χρηματικού ποσού που θα συγκεντρωθεί από τα εισιτήρια των επισκεπτών στη συγκεκριμένη εκδήλωση, όπως συνηθίζεται κάθε φορά, θα δοθεί σε ίδρυμα φροντίδας παιδιών. Για φέτος, το Δ.Σ. της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» επέλεξε το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

Συνεργάτης σε αυτή την κίνηση προσφοράς και αγάπης είναι το ξενοδοχείο Electra Palace, που φιλοξενεί την εκδήλωση, πληροφορίες για την οποία, όπως και για το σύνολο των δράσεων της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.