Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 17 Απριλίου 2022 Γευσιγνωσία Θηραϊκών οίνων στα Πιθοίγια

Με τη συμμετοχή 15 οινοποιείων θα πραγματοποιηθεί έκθεση και γευσιγνωσία σαντορινιών οίνων τελευταίας εσοδείας 2021, την Κυριακή 17 Απριλίου 2022, από τις 12:00 μέχρι τις 19:00, στο ΣΥΜΠΟΣΙΟΝ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, σε μια παραδοσιακή κάναβα, στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης.

Τα «ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2022», έρχονται να θυμίσουν την πρώτη μέρα της αρχαίας παραδοσιακής γιορτής των Ανθεστηρίων. Τη μέρα «των πίθων», που ξεσφράγιζαν  τα πήλινα αγγεία όπου φύλαγαν τον οίνο, δοκίμαζαν την καινούργια σοδειά και οι αγοραστές γέμιζαν τα αγγεία τους.

Η αμπελοοινική παράδοση του νησιού της Σαντορίνης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της  πολιτισμικής του ταυτότητας.

Οι επαγγελματίες και οι οινόφιλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τους οίνους που θα γεμίσουν τα  ποτήρια μας αυτό το καλοκαίρι.

Θα χαρούμε να σας δούμε στα «ΠΙΘΟΙΓΙΑ 2022».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Οινοποιεία που συμμετέχουν:

Κτήμα Αβαντίς

Οινοποιείο Βασάλτης

Οινοποιείο Βενετσάνος

Οινοποιία Γαβαλά

Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

Οινοποιείο Βαγγέλης Καραμολέγκος

Οινοποιεία Κουτσογιαννόπουλου – Volcan Wines

Οινοποιείο Μικρά Θήρα

Οινοποιείο Μπουτάρη

Κάναβα Ρούσσος

Κτήμα Σιγάλα

Οινοποιείο Πάρις Σιγάλας

Κάναβα ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1974

Οινοποιείο Χατζηδάκη

Κάναβα Χρυσού Τσέλεπος

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.