Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 στις 31 Γενάρη

Η απόλαυση του κρασιού είναι μια τέχνη που απαιτεί γνώση, εξερεύνηση και κοινή αγάπη για τον οίνο. Η επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 έρχεται την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024, στις 20.00, για μια αναδρομή στον κόσμο των «Αφρώδων κρασιών».

Η ζήτηση για αφρώδη κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται. Παρόλο που οι ειδικοί συζητούν μια πιθανή επιβράδυνση στο εγγύς μέλλον, η παγκόσμια αγορά τους αναμένεται να έχει σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 4,48% (CAGR 2024 – 2028).

Σαν αποτέλεσμα αυτής της παγκόσμιας δίψας για φυσαλίδες, σήμερα, αφρώδη κρασιά παράγονται σχεδόν παντού στον πλανήτη, από το Devonshire έως στη… Tierra del Fuego!

Σαφώς, βασίλισσα είναι η Σαμπάνια, η οποία, ωστόσο, αντιπροσωπεύει μόλις το 15% των αφρωδών κρασιών που παράγονται παγκοσμίως. Φημισμένα και δημοφιλή αφρώδη κρασιά παράγονται και σε άλλες περιοχές της Γαλλίας, όπως τα A.O.C. Crémant d’Alsace, Crémant de Bourgogne, Clairette de Die αφρώδη του Λίγηρα, τα Crémant της Αλσατίας και της Βουργουνδίας.

Η Ιταλία παράγει ευκολόπιοτα Prosecco, Moscato d’ Asti και πληθωρικά Franciacorta. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα πολύ γνωστά από την περιοχή του Penedès στην Ισπανία.

Η ζήτηση για αφρώδη κρασιά αυξάνεται και στην Ελλάδα. Οι οινοποιοί απαντούν με αρωματικά, ευχάριστα κρασιά με φυσαλίδες και προσιτή τιμή, θέλοντας να χτίσουν μια μόνιμη σχέση με το κοινό τους.

Champagne, Prosecco, Moscato d’ Asti, Cava… Ζίτσα, Ρόδος, Αμύνταιο, Μαντίνεια, Λήμνος… Ντεμπίνα, Αθήρι, Βιδιανό, Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο, Ξινόμαυρο, Αγιωργίτικο….

Παραδοσιακή μέθοδος και Cuve Close. Αριθμοί και παγκόσμιες τάσεις στην κατανάλωση.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024, στις 20.00, στην επόμενη συνάντησή μας θα μάθουμε τα πάντα για τα «Αφρώδη κρασιά», από τα σταφύλια και τις μεθόδους παραγωγής έως τους τρόπους κατανάλωσης.

Με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα δοκιμάσουμε -τυφλά όπως πάντα- ελληνικές και αλλοδαπές εκλεκτές φυσαλίδες, αναζητώντας τα κλειδιά του συνεχώς αυξημένου ενδιαφέροντος των καταναλωτών παγκοσμίως.

Μαζί μας θα έχουμε τον Στέλλιο Μπουτάρη και τον οινολόγο Αντώνη Κιοσέογλου από το Κτήμα Κυρ Γιάννη.

Και όπως κάθε χρονιά, στο τέλος της συνάντησης θα κόψουμε τη βασιλόπιτά μας, η οποία θα αναδείξει τους τυχερούς της χρονιάς που θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum!

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2023 – 2024 πραγματοποιούνται σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 28η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Πληροφορίες: www.wineplus.gr, info@wineplus.gr

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.