Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε ανοδική πορεία τα ιταλικά κόκκινα κρασιά στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ζήτηση για λιγότερο γνωστές ποικιλίες σταφυλιού αυξάνεται μεταξύ των καταναλωτών των ΗΠΑ, σύμφωνα με την διαδικτυακή πλατφόρμα Drizly και τα ιταλικά κόκκινα κρασιά δείχνουν «πολλά υποσχόμενα».

Πρόθυμοι να εξερευνήσουν, οι καταναλωτές της γενιάς X και των millennials απομακρύνονται από τις παραδοσιακές, και συχνά τοπικής καλλιέργειας, ποικιλίες σταφυλιών όπως το Cabernet Sauvignon και το Pinot Noir. Αντ’ αυτού, έχει εμφανιστεί μια σαφής προτίμηση στην online πλατφόρμα ποτών Drizly, για τα ιταλικά κρασιά που ανήλθαν 14% το 2023, από το 13% το 2022. Οι ποικιλίες Nebbiolo, Montepulciano και Sangiovese παραμένουν σταθερές ετησίως. Οι νεότεροι καταναλωτές ψάχνουν ιταλικές εναλλακτικές στα Sagrantino, Brunello και Corvina, ποικιλίες που αναπτύσσονται γρήγορα στην πλατφόρμα.

Έχοντας σχεδόν εξαφανιστεί από την αγορά τη δεκαετία του 1960, το Sagrantino επανεισήχθη μετά από εκστρατείες των τοπικών οινοποιών, καταφέρνοντας να λάβει το καθεστώς ΠΟΠ το 1977. Καταγόμενο από την Ουμβρία, πόλη του Μοντεφάλκο, πολλά κρασιά Sagrantino από την περιοχή βραβεύτηκαν με μετάλλια στη φετινή Φθινοπωρινή Δοκιμή.

Ο Adam Rogers, υπεύθυνος έρευνας για την ISWR Drinks Market Analysis, δήλωσε: “Ενώ οι πιο ενεργοί καταναλωτές των γενεών X και millennials αποτελούν λίγο λιγότερο από το 30% των συνολικών τακτικών καταναλωτών κρασιού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 60% της συνολικής δαπάνης κρασιού.”

Η δήλωση αυτή ακολουθεί τα προηγούμενα ευρήματα της εταιρείας πληροφοριών για τους καταναλωτές NielsenIQ φέτος, τα οποία έδειξαν αύξηση της προτίμησης των καταναλωτών για τα ιταλικά κόκκινα κρασιά κατά 6% σε σύγκριση με το 2022.

Το έτος 2023 ήταν προκλητικό για τους οινοποιούς της Ιταλίας. Ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πλημμύρες στους αμπελώνες της Ρομάνας και τα σταφύλια κάηκαν από τον έντονο ήλιο. Οι προκλήσεις που προέκυψαν λόγω της κλιματικής αλλαγής ήταν επίσης υπεύθυνες για μια πτώση της παραγωγής κρασιού κατά 12% στη χώρα, με την Ιταλία να ακολουθεί τη γειτονική Γαλλία καθώς οι σοδειές αντιμετώπιζαν δυσκολίες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει μια αυξανόμενη προτίμηση για τις κόκκινες ποικιλίες της χώρας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενώ τα παραδοσιακά κόκκινα δεν θα αντικατασταθούν απαραίτητα, η όρεξη για περισσότερες νέες ποικιλίες παρέχει συναρπαστικές δυνατότητες στους λιανοπωλητές που θέλουν να αξιοποιήσουν τους νεότερους καταναλωτές.

Η Liz Paquette, επικεφαλής της κατανόησης των καταναλωτών της πλατφόρμας Drizly, δήλωσε: “Η προσθήκη περισσότερων μοναδικών ποικιλιών και φιαλών, όπως τα ιταλικά κόκκινα κρασιά, προσφέρει ευκαιρία στους λιανοπωλητές να διαφοροποιήσουν τα αποθέματα τους online.”

Πηγή: DrinksBusiness

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.