Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ρεκόρ πωλήσεων έκανε η δημοπρασία Burgundy’s Hospices de Nuits 2023

Ο πολλά υποσχόμενος τρύγος της Βουργουνδίας για το 2022 βοήθησε την ετήσια δημοπρασία κρασιού Hospices de Nuits-St-Georges να πετύχει ένα «αιχμηρό» σύνολο πωλήσεων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, με την εκδήλωση να συνεχίζει να προσελκύει ισχυρότερο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα με το έργο του τεχνικού διευθυντή Jean-Luc Moron, υπήρξαν επίσης έντονες προσπάθειες για την άρση του προφίλ της δημοπρασίας «άλλων» Hospices της Βουργουνδίας τα τελευταία χρόνια, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερα σύνολα πωλήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, την στιγμή που το σύνολο των συνολικών πωλήσεων ξεπέρασε κατά πολύ το περσινό γεγονός, η μέση τιμή ανά βαρέλι μειώθηκε ελαφρά το 2023.

Τα κόκκινα κρασιά αποτελούσαν τα 18 από τα 19 κύβους που προσφέρθηκαν και η μέση τιμή ανά κουβέ κόκκινου κρασιού ήταν 22.318 ευρώ, μειωμένη κατά 0,7% σε σχέση με την περσινή δημοπρασία.

Τα κυριότερα σημεία των αποτελεσμάτων περιελάμβαναν το Nuits-St-Georges Premier Cru Les Saint Georges «Cuvée Georges Faiveley» με τιμή 55.000 €, έναντι 52.000 € πέρυσι.

Παράλληλα, ένα cuvée που προσφέρθηκε πρόσφατα, το Nuits-St-Georges Premier Cru Les Saint Georges ‘Vieilles Vignes’ Cuvée Hugues Perdrizet, έφτασε τα 40.000 ευρώ. Κατασκευάστηκε από τα παλαιότερα αμπέλια του κτήματος και απέτισε φόρο τιμής στον πρώτο δωρητή αμπελώνα του Hospices.

Το φετινό φιλανθρωπικό cuvée πωλήθηκε με συνδρομή στα 150 ευρώ το μπουκάλι, με όριο τα 24 μπουκάλια ανά συνδρομητή.

Έπειτα, συγκεντρώθηκαν 64.580 ευρώ για τη φιλανθρωπική οργάνωση Les Bouses Roses, η οποία συμβάλλει στην ευημερία των ευάλωτων ατόμων σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας, είπαν οι διοργανωτές. Με την επίσημη ονομασία «Cuvée des Bienfaiteurs», το κρασί ήταν ένα μείγμα των εννέα τοποθεσιών Nuits-St-Georges Premier Cru του Domaine.

«Είναι ένα νέο ρεκόρ [τιμή]», ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του ο διευθυντής των Hospice, François Poher. Εξήγησε πώς τα χρήματα θα βοηθούσαν στη χρηματοδότηση του προσωπικού της φιλανθρωπικής οργάνωσης για να επισκεφθεί και να περάσει χρόνο με όσους έχουν ανάγκη, ενώ τα έσοδα από την ευρύτερη δημοπρασία θα διατεθούν επίσης για το έργο των Hospices.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ομάδα είχε ενθαρρυνθεί από τον αυξανόμενο αριθμό διεθνών πλειοδοτών στη δημοπρασία τα τελευταία χρόνια και ότι αναμένει ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται, ιδιαίτερα στο διαδίκτυο. «Έχουμε πολλές δυνατότητες να διευρύνουμε τη δημοπρασία μας σε ολόκληρο τον κόσμο», τόνισε.

Όσον αφορά τους αμπελώνες, ο Poher σημείωσε επίσης την πιθανότητα η Nuits-St-Georges να αποκτήσει μια μεγάλη περιοχή cru στο μέλλον. «Ίσως μια μέρα, στο Nuits-St-Georges, θα έχουμε ένα μεγάλο cru σε αυτή την ονομασία. Είναι σε διαδικασία», τόνισε.

Τέλος, αν και η ποιότητα του κρασιού είναι ήδη ισχυρή, ο Poher θεωρεί ότι αυτό θα βοηθούσε ενδεχομένως στην περαιτέρω ενίσχυση της φήμης της δημοπρασίας.

 

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

REPORTS

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης βρέθηκε στις 8 Απριλίου και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Κύπρο, με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ και 6...

REPORTS

Η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

Οι καιροί γίνονται όλο και πιο δύσκολοι για πολλούς από τους αμπελουργούς της Καλιφόρνια που έρχονται αντιμέτωποι με τις συχνές πυρκαγιές, την ξηρασία, τις...

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...