Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πωλήθηκε το διάσημο οινοποιείο Vine Cliff στην Νάπα

Ο Καναδός επιχειρηματίας Stephan Crétier αγόρασε αθόρυβα το οινοποιείο Vine Cliff, από την οικογένεια Sweeney στο Oakville, μία περιοχή που φημίζεται για το υψηλής ποιότητας Cabernet Sauvignon.

Οι ιδιοκτήτες του οινοποιείου Vine Cliff της Napa Valley πούλησαν πρόσφατα το οινοποιείο του στο Oakville στην SCW Fund Corp., μια επιχειρηματική οντότητα που διευθύνεται από τον Καναδό επιχειρηματία Stephan Crétier, ο οποίος επίσης κατέχει το κοντινό Roy Estate. Η τιμή πώλησης δεν έχει αποκαλυφθεί. Η συμφωνία περιλαμβάνει το οινοποιείο, 23 στρέμματα αμπελώνων και όλα τα άλλα περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μη φυτευμένης έκτασης και ενός σπιτιού στο ακίνητο.

Πιο συγκεκριμένα, το Vine Cliff είναι ένα από τα ιστορικά ακίνητα της Νάπα. Το πέτρινο οινοποιείο ιδρύθηκε αρχικά το 1871 ως ακίνητο που ανήκε στο παρελθόν στον George Young. Από τις αρχές του 1900 και μετά, το κτήμα παρέμεινε αχρησιμοποίητο έως ότου η Nell και ο Chuck Sweeney αγόρασαν το ακίνητο το 1985. Ο Chuck, γνωστός ιδρυτής της αλυσίδας ξενοδοχείων, ίδρυσε επίσης αργότερα την Aston Estate με τους Fred Schrader και Thomas Rivers Brown, με τον Rivers Brown να αναλαμβάνει την πλήρη ιδιοκτησία του κτήματος το 2021.

Έπειτα, κατά τη διάρκεια της εποχής των Sweenys στο Vine Cliff, αποκατέστησαν τον πρώτο όροφο του πέτρινου οινοποιείου και έχτισαν ένα σύγχρονο οινοποιείο που το περιβάλλει το 1995. Η οικογένεια παρήγαγε εξαιρετικό Cabernet Sauvignon από το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται σε μια επιθυμητή περιοχή στους ανατολικούς πρόποδες του Oakville , όχι μακριά από το Dalla Valle και το Oakville Ranch. Η οικογένεια είχε επίσης αμπελώνες Chardonnay στο Carneros. Η ετήσια συνολική παραγωγή ήταν μικρότερη από 5.000 περιπτώσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Stephan Crétier ίδρυσε την GardaWorld, έναν παγκόσμιο πάροχο ασφάλειας με έδρα το Κεμπέκ του Καναδά, προσφέροντας υπηρεσίες ασφαλείας, ολοκληρωμένη διαχείριση κινδύνου και λύσεις μετρητών. Ο Crétier και η σύζυγός του, Stephanie, είναι ιδιοκτήτες του κοντινού Roy Estate από το 2017.

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.