Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Περισσότερες από 20 εκατ. φιάλες κρασί παρήγαγε η Βρετανία

Η Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε τη μεγαλύτερη σοδειά της, παράγοντας περισσότερες από 20 εκατ. φιάλες κρασί το 2023, αφρώδους και ακατέργαστου οίνου, περίπου διπλάσια από τα τρέχοντα επίπεδα πωλήσεων.

Σε έκθεση για τη φετινή σοδειά στην Αγγλία και την Ουαλία που δόθηκε στον Τύπο για το Κρασί, στις 20 Δεκεμβρίου, αποκαλύφθηκε ότι εκτιμάται συγκομιδή που θα παράγει 20-22 εκατ. φιάλες, περίπου 50% περισσότερες από το προηγούμενο ρεκόρ στη Βρετανία, όταν οι οινοποιοί παρήγαγαν περίπου 13 εκατ. φιάλες.

Όπως είχε προηγουμένως αναφερθεί από το Drinks Business, ο τρύγος του 2023 στη Βρετανία ξεχώρισε για την υψηλή παραγωγή της. Επιβεβαιώνοντας την αρχική ανάλυση, η εθνική ένωση WineGB σημείωσε αυτήν την εβδομάδα ότι τα ‘4 κορυφαία σταφύλια’, Chardonnay, Pinot Noir, Meunier και Bacchus, είχαν εξαιρετική απόδοση, με τον μέσο όρο όλων των αμπελώνων να φτάνει σχεδόν τους 10 τόνους ανά εκτάριο.

Αποκαλώντας τον «θαυματουργό» τρύγο, ο φορέας της βιομηχανίας τόνισε ότι η κορύφωση στην παραγωγή φέτος δεν οφείλεται μόνο στις υψηλές αποδόσεις, αλλά και στην αύξηση των φυτεύσεων. Όπως καταγράφηκε από το WineGB, η έκταση αμπελώνων σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 75%, προκαλώντας αύξηση της παραγωγής, σε σχέση με το 2018. Έτσι, η παραγωγική έκταση των αμπελώνων του 2023 ανέρχεται σε σύνολο 3.230 εκταρίων, σε σύγκριση με τα 2.138 εκτάρια του 2018, μια αύξηση της τάξης του 151%.

Όσον αφορά την ποιότητα του τρύγου, η WineGB σημείωσε ότι ενώ τα επίπεδα ωρίμανσης ήταν χαμηλότερα από το μέσο όρο, οι οινοπαραγωγοί είναι αισιόδοξοι για την ποιότητα των σταφυλιών και του κρασιού που προκύπτει.

Ενώ η αγγλική οινοποιία βρισκόταν πρόσφατα σε θέση ανεπαρκούς προσφοράς, με την παρούσα ζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 10 εκατ. φιάλες, εκ των οποίων 8 εκατ. είναι αφρώδης οίνος, πρέπει να σημειωθεί ότι η φετινή παραγωγή είναι διπλάσια από την κατανάλωση που παρατηρείται σήμερα.

Με περίπου ¾ της παραγωγής να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αφρώδους οίνου, η ποσότητα από τη φετινή συγκομιδή θα ανέρχεται σε περίπου 16,5 εκατ. φιάλες. Αν και αυτό είναι ένα μικρό ποσοστό, περίπου 100 εκατ. φιαλών Prosecco, η αγγλική παραγωγή αφρώδους οίνου από αυτόν τον τρύγο αντιπροσωπεύει σχεδόν το 60% των πωλήσεων σαμπάνιας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ενώ η σαμπάνια είναι γενικά πιο ακριβή από το αγγλικό αφρώδες κρασί, πρέπει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα της GB τείνουν να είναι πιο ακριβά από αυτά της Cava, η οποία πουλάει περίπου 20 εκατ. φιάλες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Με άλλα λόγια, οι Άγγλοι παραγωγοί αφρώδους οίνου θα πρέπει να βρουν καταναλωτές για περισσότερο από το διπλάσιο του τρέχοντος επιπέδου ζήτησης, σε μια ανταγωνιστική εγχώρια αγορά, η οποία επίσης παρουσιάζει συνολική στασιμότητα στις πωλήσεις.

Πηγή: DrinksBusiness

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.