Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πασχαλινές οινικές προκλήσεις από το Κτήμα Μιχαλάκη

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει… και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής κουζίνας και παράδοσης θα προηγηθούν τις μέρες της Σαρακοστής, ενώ η μαγειρίτσα θα έχει εξέχουσα θέση στο τραπέζι της Ανάστασης.

Για κάθε συνταγή και κάθε συνδυασμό υλικών το Κτήμα Μιχαλάκη έχει την οινική πρόταση που θα δώσει στη γεύση σας άρωμα Κρήτης και θα απογειώσει την απόλαυση.

Για τo μενού της Σαρακοστής:

Κτήμα Μιχαλάκη Μοσχάτο Σπίνας, Λευκός Ξηρός Οίνος

Ένα ιδιαίτερα εκφραστικό κρασί. Ωχρό λεμονί χρώμα. Πολυσύνθετος χαρακτήρας με έντονα μοσχάτα αρώματα, τριαντάφυλλο, άνθεων γιασεμί και λουλούδια. Φινετσάτα αρώματα που ακολουθούν στο στόμα με νύξεις ροζ γκρέιπφρουτ και βιολέτα. Ισορροπημένη οξύτητα και μεγάλης διάρκειας επίγευση. Αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για θαλασσινούς μεζέδες, όστρακα, χορτόπιτες και πιάτα της Σαρακοστής.

Κτήμα Μιχαλάκη Βιδιανό, Λευκός Ξηρός Οίνος

Αποτελεί έναν «κρυμμένο θησαυρό» για κάθε οινόφιλο. Λευκοκίτρινο χρώμα με ανοιχτές πράσινες ανταύγειες. Αρώματα αποξηραμένου λωτού, έντονο ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινο μήλο και κυδώνι. Πληθωρικό στο στόμα με αρώματα φρέσκων και αποξηραμένων φρούτων και ξύσμα λεμονιού. Επιμήκης εντυπωσιακή επίγευση. Το κρασί αυτό συνοδεύει τηγανιτά και ψητά, θαλασσινά, όσπρια και γεύματα της Σαρακοστής.

Thèse 10 Limited Edition, Λευκός Ξηρός Οίνος

Το ιδιαίτερο blend από τις τρεις ποικιλίες το Ασύρτικο, το Βιδιανό και το Sauvignon Blanc που θα σας εντυπωσιάσει. Το χρώμα του απαλό λεμονί με πράσινες ανταύγειες. Η ένταση στη μύτη είναι τονισμένη με αρώματα φρέσκου πράσινου μήλου, άγουρου αχλαδιού και ροδάκινου. Ζωηρό ανθικό στοιχείο, όπου κυριαρχούν αρώματα από φλούδες εσπεριδοειδών και γιασεμί, με νότες βασιλικού και mineral αίσθηση στην επίγευση. Στο στόμα είναι ξηρό με ισορροπημένο αλκοόλ και μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Συνδυάστε το με τους παραδοσιακούς μεζέδες της Σαρακοστής.

Για το Πασχαλινό τραπέζι:

Κτήμα Μιχαλάκη Κοτσιφάλι, Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Το Κοτσιφάλι είναι η ερυθρή ποικιλία ορόσημο του ονομαστού αμπελώνα στην Κρήτη, μπορεί να θεωρηθεί η πραγματική οινική ψυχή της Κρήτης. Βαθύ πορφυρό με καστανές ανταύγειες. Αρώματα από αποξηραμένο σύκο και δαμάσκηνο, φύλλα ντομάτας και καβουρδισμένων ξηρών καρπών. Μέτριας ταννικότητας λιπαρό στόμα με γεύσεις ψημένων φρούτων και βανίλια. Το κρασί αυτό συνοδεύει πλούσια πιάτα κρέατος και κίτρινα τυριά.

Κτήμα Μιχαλάκη Μανδηλάρι, Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Ένα κρασί με ισχυρή ταυτότητα και χαρακτήρα. Βαθύ ερυθρό χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Αρώματα κόκκινων φρούτων, μαύρο πιπέρι, παρουσία δέρματος και καπνού. Ένα γεμάτο και ισορροπημένο κρασί στο στόμα, με πολυπλοκότητα στη γεύση και μακρά επίγευση. Το κρασί αυτό συνοδεύει άψογα την παραδοσιακή κουζίνα του Πάσχα.

Thèse 16 Limited Edition, Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Το Thèse 16 από την κρητική ποικιλία Κοτσιφάλι και το πασίγνωστο Syrah, θα απογειώσει το πασχαλινό τραπέζι! Χρώμα έντονο πορφυρό με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων, δαμάσκηνου, σύκου αλλά και νύξεις βανίλιας, σοκολάτας καθώς και μπαχαριού. Στο στόμα γενναιόδωρο και πληθωρικό αλλά και ταυτόχρονα ισορροπημένο, με ευχάριστη δομή και μακριά επίγευση. Η κατάλληλη επιλογή για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα.

Απολαύστε τα κρασιά του Κτήματος Μιχαλάκη μαζί με τους αγαπημένους σας ή χαρίστε τα ως δώρο για το εορταστικό τραπέζι της Ανάστασης και του Πάσχα.

Μπορείτε εύκολα να τα προμηθευτείτε από τα super market ΑΒ Βασιλόπουλος, SYN.KA, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, CRM Αριάδνη και από κάβες.

Το Κτήμα Μιχαλάκη σας εύχεται Καλή Ανάσταση!

Εις Υγείαν!

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...