Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Παπούτσια με δέρμα από σταφύλια λανσάρει ολλανδική εταιρεία

Μια εταιρεία αθλητικών στο Άμστερνταμ έχει ανακοινώσει νέα «trainers» που είναι «φιλικά» για τους βίγκαν, και αποτελούνται από «δέρμα κρασιού».

Η ολλανδική εταιρεία υποδημάτων, Mercer Amsterdam, σχεδίασε τα αθλητικά σε συνεργασία με τη Vegea, μια ιταλική εταιρεία που παράγει δερμάτινο ύφασμα από τα υπολείμματα της παραγωγής κρασιού – ιδίως τα γίγαρτα σταφυλιών και τις φλούδες από τα στέμφυλα, στο Μιλάνο από το 2017.

Τα νέα «trainers» ονομάζονται W3RD Wine Pack και η τιμή τους αναμένεται να είναι περίπου στα 250 €, ενώ πρόκειται να κυκλοφορήσουν ως μέρος της συλλογής Mercer Amsterdam Spring / Summer 2021, τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Τα αθλητικά παπούτσια αποτελούνται και από ανακυκλώσιμα υλκά, όπως φιαλίδια PET και η σόλα είναι φτιαγμένη από φύκια.

«Το δέρμα του κρασιού είναι μαλακό, λείο, σταθερό, 100% βιώσιμο και μπορεί να ανακυκλωθεί. Μοιάζει σχεδόν με δέρμα και μπορεί επίσης να επεξεργαστεί επαρκώς», ανακοίνωσε η ολλανδική εταιρεία. Επιπλέον, «Το δέρμα του κρασιού είναι 100% vegan, κανένα ζώο δεν βλάπτεται και κανένα ζωικό προϊόν δεν χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία παραγωγής».

Τα αθλητικά W3RD διατίθενται προς το παρόν σε μια σειρά τεσσάρων χρωμάτων.

«Αυτή είναι η πρωτή σειρά παπουτσιών, με αυτό το υλικό προς το παρόν, αλλά σχεδιάζουμε να το επεκτείνουμε», δήλωσε ο ιδρυτής Pim Mercer στο Decanter.com.

Μιλώντας στο Decanter.com το 2017, ο ιδρυτής της Vegea απέδειξε τις δυνατότητες που μπορούν να δώσουν τα υποπροϊόντα της οινοπιίας στο πλαίσιο της βιωσιμότητας και της αειφόρου ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι «από τα 26 δισεκατομμύρια λίτρα κρασιού που παράγεται ετησίως, περίπου 7 δισεκατομμύρια κιλά στέμφυλων, μπορούν ενδεχομένως να δώσουν τρία δισεκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δέρμα κρασιού.»

Πηγή: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...