Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Πάπιες στη Νότια Αφρική βοηθούν στον έλεγχο των παρασίτων σε οινοποιείο

Συνήθως κάποιος θα φανταζόταν αυτά τα πουλιά να ψαρεύουν ή να επιπλέουν σε μια ωραία λίμνη, βέβαια στην προκειμένη περίπτωση αυτές οι πάπιες είναι διαφορετικές, καθώς ζουν στην γη ενός αμπελουργού της Νοτίου Αφρικής.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Το Vergenoegd Löw Wine Estate βρίσκεται στο Stellenbosch, με τις πάπιες να είναι υπάλληλοι του οινοποιού.

Περίπου 500 άσπρες, μαύρες και καφέ ινδικές πάπιες δρομείς κάνουν το σπίτι τους στα αμπέλια. Κυνηγούν και τρώνε έντομα και άλλα ζώα που μπορούν να βλάψουν τα αμπέλια.

Αναλυτικότερα, τα πουλιά βοηθούν στην προστασία των φυτών με φυσικό τρόπο. Αυτό γλιτώνει τον οινοποιό από το να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει δηλητηριώδη χημικά ενάντια σε τέτοια παράσιτα στον αμπελώνα του.

Ο Corius Visser υπεύθυνος για την γη είπε: «Τους λέμε στρατιώτες των αμπελιών. Τρώνε όλα τα μικρά έντομα, ώστε να μην χρειάζεται να ψεκάζουμε για τυχόν παράσιτα στους αμπελώνες. Τα διατηρούν απαλλαγμένα από παράσιτα. Αυτοί είναι οι φροντιστές».

Οι πάπιες είναι ψηλές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά και να φάνε έντομα στα αμπέλια πάνω από το έδαφος.

Επιπλέον, οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τον αμπελώνα χρησιμοποιούν τα απόβλητα από τις πάπιες για να παράγουν λίπασμα, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη των σταφυλιών.

Οι πάπιες σηκώνονται το πρωί και πάνε στα κλήματα να φάνε τα έντομα. Στο τέλος της ημέρας, επιστρέφουν στο σπίτι τους και τρώνε λίγη τροφή για τα πουλιά που τους παρέχει ο οινοποιός.

Τέλος, ο Yodell Scholtz, αυτός που εργάζεται στον αμπελώνα και φροντίζει τις πάπιες ανέφερε: «Είναι σχεδόν σαν να μεγαλώνεις τα δικά σου παιδιά, οπότε το απολαμβάνω πολύ».

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη δηµιουργία Οµάδας Παραγωγών, η οποία θα έρθει να πλαισιώσει το νέο οινοποιείο που αυτή τη στιγµή κατασκευάζεται, σχεδιάζουν να προχωρήσουν οι Άγγελος Ιατρίδης...

REPORTS

Τα ήδη γνωστά κρασιά νέας εσοδείας καθώς και μία νέα κυκλοφορία, ένα ροζέ από την ποικιλία Νεγκόσκα υπό το Μικρό Κτήμα Τίτου, παρουσίασε στο...

REPORTS

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς...

REPORTS

Την όλο και πιο ώριμη εικόνα της εγχώριας οινοποιίας αλλά και τις επίμονες αναζητήσεις των νέων κυρίως οινοποιών σε καινούργια μονοπάτια, με σπάνιες ποικιλίες...