Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο David Silva αφήνει το ποδόσφαιρο και γίνεται οινοποιός

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, David Silva, αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον περασμένο μήνα λόγω τραυματισμού στο γόνατο, και πλέον αισθάνεται έτοιμος να αφοσιωθεί στο οινοποιείο του στην Γκραν Κανάρια.

Ο Silva διοχετεύει την ενέργειά του για να πετύχει το Bodegas Tamerán, ένα οινοποιείο και έναν αμπελώνα έξι εκταρίων που αγόρασε πριν από τέσσερα χρόνια στο νησί της πατρίδας του, τη Γκραν Κανάρια.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμπελώνας του Silva βρίσκεται σε υψόμετρο 600-700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε πλαγιές με νότιο προσανατολισμό με αμμώδη ηφαιστειακά εδάφη.

Τα κρασιά παρασκευάζονται σύμφωνα με πρακτικές βιολογικής γεωργίας, υπό την καθοδήγηση του οινοπαραγωγού Jonatan Garcia, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης του οινοποιείου Suertes del Marques στην Τενερίφη.

Ο Garcia είπε ότι όταν ο ποδοσφαιριστής επικοινώνησε μαζί του, για την δημιουργία του οινοποιείου του, σκέφτηκε ότι ήταν φάρσα.

«Μου έστειλε ένα μήνυμα το 2019, όταν έπαιζε στη Σίτι», ανέφερε ο Garcia. «Μου έδωσε συγχαρητήρια για ένα από τα κρασιά μου που έπινε. Ήμουν τόσο σοκαρισμένος, σκέφτηκα ότι πρέπει να είναι ψεύτικος λογαριασμός. Αλλά μιλήσαμε και τότε ήταν που αναπτύχθηκε η φιλία μας και αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε».

«Μπήκα στο κρασί μέσω του πρώην συμπαίκτη μου και καλού μου φίλου, Sisi, στη Βαλένθια», είπε ο Silva.

«Άρχισα να αγοράζω κρασιά από τη Μαδρίτη που μου έστελναν στο Μάντσεστερ. Μετά γνώρισα τον Jonatan και από εκείνη τη στιγμή ήταν σαν να έγινε το κλικ. Από εκείνη τη μέρα το μυαλό μου σκεφτόταν μόνο το πόσο καταπληκτικό είναι να ανακαλύπτεις τον κόσμο του κρασιού». Αγόρασα τον αμπελώνα πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά τότε δεν είχα το κελάρι. Ήταν μόνο τα αμπέλια. Μετά χτίσαμε το κελάρι».

Σύμφωνα με τον Silva, βοήθησε στη συγκομιδή φέτος, μαζεύοντας σταφύλια στον αμπελώνα, που βρίσκεται στο San Bartolomé de Tirajana, στα νοτιοανατολικά της Γκραν Κανάρια.

Τέλος, τα κρασιά του Tamerán εισάγονται από την Indigo Wine στο Λονδίνο, η οποία λέει ότι το οινοποιείο στοχεύει να παράγει «αναζωογονητικά, ορυκτά κρασιά που μιλούν για το μοναδικό μικροκλίμα, τα ηφαιστειακά εδάφη και τα γηγενή σταφύλια του νησιού».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...