Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο Πάπας υπενθυμίζει στους οινοποιούς ότι «το κρασί είναι για όλους»

Απευθυνόμενος σε περισσότερους από 100 Ιταλούς παραγωγούς κρασιού κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού ακροατηρίου στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι το κρασί «δεν είναι μόνο για όσους έχουν περισσότερες ευκαιρίες».

Οι οινοπαραγωγοί συγκεντρώθηκαν στο Αποστολικό Παλάτι του Βατικανού αυτή την εβδομάδα για μια συζήτηση στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας με τίτλο «Η οικονομία του Αγίου Φραγκίσκου και ο κόσμος του ιταλικού κρασιού». Διοργανώθηκε από το Veronafiere-Vinitaly, το ίδρυμα που είναι υπεύθυνο για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης ετήσιας εμπορικής έκθεσης της Ιταλίας, το ιδιωτικό κοινό με τον Πάπα στις 22 Ιανουαρίου παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 παραγωγοί κρασιού και εμπορικοί εκπρόσωποι.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε στους επισκέπτες ότι «το κρασί, η γη, οι αγροτικές δεξιότητες και η επιχειρηματικότητα είναι δώρα από τον Θεό». Συνεχίζοντας, φάνηκε να ευνοεί τον εκδημοκρατισμό του κρασιού, υπενθυμίζοντας στο κοινό του ότι το κρασί και τα προϊόντα της γης είναι για όλους, «όχι μόνο για όσους έχουν περισσότερες ευκαιρίες».

«Ο Δημιουργός τα εμπιστεύτηκε όλα αυτά σε εμάς, στην ευαισθησία και την ειλικρίνειά μας, για να τα μετατρέψουμε, όπως λένε οι Γραφές, σε αληθινή πηγή χαράς για την καρδιά του Ανθρώπου και κάθε ανθρώπου, όχι μόνο εκείνων που έχουν περισσότερες ευκαιρίες», είπε.

Ο σεβασμός είναι θεμελιώδης αρχή στην βιομηχανία του κρασιού

Κατά την ομιλία του, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε επίσης τη σημασία της προσέγγισης του εμπορίου κρασιού με γνώμονα την ηθική.

«Δεδομένου του αριθμού των εταιρειών που συμμετέχουν, της ποιότητας των προϊόντων και του αντίκτυπου που έχετε όσον αφορά την εργασιακή απασχόληση», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στους παραγωγούς, «ο τομέας σας είναι αναμφισβήτητα μια σημαντική πραγματικότητα στην ιταλική και διεθνή οινική σκηνή. «Είναι λοιπόν καθησυχαστικό να σας βλέπω να συγκεντρώνεστε για να εξετάσετε τις ηθικές πτυχές και τις ηθικές ευθύνες που συνεπάγονται σε όλα αυτά».

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ότι «ο σεβασμός στον τομέα σας είναι σίγουρα θεμελιώδης» όταν πρόκειται για την τήρηση των κατευθυντήριων γραμμών που περιλαμβάνουν « την προσοχή στο περιβάλλον, την εργασία και τις υγιεινές συνήθειες κατανάλωσης» του αλκοόλ. «Η απλή εφαρμογή βιομηχανικών τεχνικών και η επιχειρηματική λογική δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν ποιοτικά προϊόντα», πρόσθεσε. «Η γη, οι αμπελώνες, η καλλιέργεια, η ζύμωση και οι διαδικασίες ωρίμανσης απαιτούν συνέπεια, προσοχή και υπομονή».

Ο Federico Bricolo, πρόεδρος της Veronafiere, σχολίασε: «Το κοινό που παρακολουθήσαμε χάρη στην υποστήριξη της Μητρόπολης της Βερόνας και ειδικότερα του Επισκόπου Monsignor Domenico Pompili, είναι μια εκδήλωση εξαιρετικής σημασίας για τη Veronafiere, η οποία, μέσω της Vinitaly, περιλαμβάνει τους κύριους εκπροσώπους ενός τομέα που περισσότερο από άλλους εκφράζουν μια τέτοια ισχυρή σύνδεση με τις πολιτιστικές μας καταβολές.

Όπως μας υπενθύμισε ο Πάπας Φραγκίσκος», είπε ο Μπρίκολο, «αποτίνουμε φόρο τιμής στο κρασί ως δώρο από τον Θεό, σύμβολο της παράδοσης και ενός βιώσιμου οικονομικού συστήματος από κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη. Τονίζουμε τη δέσμευσή μας με τη Vinitaly να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε την οινοποιητική κληρονομιά της κοινότητάς μας για να διασφαλίσουμε ότι το κρασί θα συνεχίσει να αποτελεί πτυχή της κοινωνικής συνοχής και του ανοιχτού διαλόγου που εμπνέει ευχαρίστηση για να φέρει τους ανθρώπους κοντά».

Το 2020, ο Πάπας Φραγκίσκος λογοκρίθηκε επειδή αποκάλεσε το σκωτσέζικο ουίσκι «το πραγματικό» αγιασμό κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα ρωμαϊκό σχολείο ιερέων. Λόγω της συμμετοχής σε ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ, το Βατικανό λογοκρίνει το αστείο σχετικά με το ουίσκι του Πάπα, απαιτώντας να αφαιρεθεί από την ταινία πριν προβληθεί.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το καθεστώς των Αδειών Φύτευσης (που αντικατέστησε το καθεστώς των Δικαιωμάτων Φύτευσης σύμφωνα με το οποίο το Δικαίωμα φύτευσης μπορούσε να γίνει αυτοτελώς αντικείμενο...

REPORTS

To Cellier Wine Fair, η πιο premium έκθεση οίνου και αποσταγμάτων, που διοργανώθηκε για 16η χρονιά από τις κάβες Cellier και από τη GENKA1877,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια περιήγηση σε ολόκληρη την Ελλάδα μέσα από τα μοναδικά κρασιά των οινοποιών του Συνδέσμου Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) στις 11 και 12 Φεβρουαρίου...

REPORTS

Ένα νέο έργο στοχεύει να αξιολογήσει την ικανότητα των ρομπότ στον αμπελώνα να αντικαταστήσουν για τις διαδικασίες κλαδέματος και συγκομιδής σταφυλιών, που παραδοσιακά ήταν...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...