Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ο οίκος Sotheby’s διορίζει νέο επικεφαλής για το βρετανικό κρασί

Ο οίκος Sotheby’s διόρισε τον πρώην στέλεχος της Berry Bros & Rudd, Gary Owen, ως νέο επικεφαλής πωλήσεων κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη μετεγκατάσταση του George Lacey στο Χονγκ Κονγκ για να ηγηθεί των πωλήσεων κρασιού στην Ασία.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Ο Owen μπήκε στον οίκο δημοπρασιών αυτόν τον μήνα μετά από δεκαπέντε χρόνια στο Berry Bros & Rudd, όπου ο πιο πρόσφατος ρόλος του ήταν να ηγηθεί της ομάδας στον ιδιωτικό πελάτη, το τμήμα εκλεκτών κρασιών. Ξεκίνησε στο εμπορικό τμήμα Fine Wine Dept με την κυκλοφορία της Βουργουνδίας το 2010 και το ευοίωνο Bordeaux En Primeur του 2011, έχοντας προηγουμένως εργαστεί ως σύμβουλος κρασιού στο τμήμα πωλήσεων και σέρβις του Basingstoke της εταιρείας.

Ο οίκος δημοπρασιών σχολίασε «τις γνώσεις του για το εκλεκτό οινικό οικοσύστημα, τον συνδυασμό της εμπειρίας του, τη διορατικότητα της αγοράς και το καθιερωμένο δίκτυο – σε συνδυασμό με την εστιασμένη, λεπτομερή και λεπτή προσέγγισή του στην πολυπλοκότητα της αγοράς» που θα τον βοηθούσαν να οδηγήσει την οινική επιχείρηση Sotheby’s στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα χρόνια.

Ο Owen έχει στρατολογηθεί για να αντικαταστήσει τον πρώην επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου George Lacey, ο οποίος μετεγκαταστάθηκε από το Λονδίνο στο γραφείο του Χονγκ Κονγκ, όπου έγινε Επικεφαλής του Οίνου στην Ασία. Ο Lacey ήταν επικεφαλής των πωλήσεων στο Λονδίνο από τον Φεβρουάριο του 2021, επιβλέποντας τις πρώτες διαδοχικές πωλήσεις κρασιού «λευκού γαντιού» (100% πωλήσεις) στο Λονδίνο για περισσότερα από πέντε χρόνια και «πρωταγωνίστησε σε μια εξαπλάσια αύξηση στον αριθμό των προσφορών πώλησης ενός ιδιοκτήτη », ανέφερε η εταιρεία. Πριν γίνει μέλος του Sotheby’s, η Lacey ήταν στην Berry Bros & Rudd, με έδρα τη Σιγκαπούρη για ένα χρόνο ως περιφερειακός διευθυντής πωλήσεων ιδιωτών πελατών, στη Νοτιοανατολική Ασία και πριν από το Λονδίνο, μετά από μια θητεία στην αγορά εκλεκτού κρασιού Fine+Rare.

Εν τω μεταξύ, ο Paul Wong, ο οποίος εντάχθηκε στο τμήμα κρασιού του Sotheby’s στο Χονγκ Κονγκ το 2012 ως ειδικός στο κρασί, και «έχει τροφοδοτήσει την αγορά κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών της Ασίας και έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο στην ευρύτερη Κίνα για περισσότερο από μια δεκαετία», έχει αναλάβει έναν νέο ρόλο ως επικεφαλής της κρασί και οινοπνευματώδη ποτά, Κίνα. Ο ρόλος του είναι να αναπτύξει περαιτέρω την τοπική πελατεία αλλά και να δημιουργήσει τοπικές δημοπρασίες κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών ως μέρος της στρατηγικής της Sotheby’s για την Κίνα μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τα σχέδια της Sotheby’s να επεκτείνει το αποτύπωμά της σε όλη την Ασία.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.