Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το ζευγάρι που έκλεψε φιάλες αξίας 1,7 εκατ. στην φυλακή για 4 χρόνια

Τα ζευγάρι που ευθύνονται για τη ληστεία 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων στο εστιατόριο El Atrio στο Cáceres της Ισπανίας, έλαβαν τις ποινές τους για ληστεία σε ισπανικό δικαστήριο νωρίτερα αυτό το μήνα, με 4 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 800.000 δολαρίων.

Χρειάστηκαν εννέα μήνες για την Ιντερπόλ και τις αρχές επιβολής του νόμου σε πέντε χώρες για να εντοπίσουν τους ενόχους, την Priscila Lara Guevara, 29 ετών και τον Constantín Dumitru, 47 ετών.

Η ληστεία έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2021. Η Guevara έκανε check in χρησιμοποιώντας πλαστό ελβετικό διαβατήριο, κρατώντας μόνο ένα σακίδιο. Ενώ, ο Dumitru ήρθε μαζί της για δείπνο στις 8 μ.μ.

Πριν αποσυρθούν στο δωμάτιό της, επισκέφτηκαν τα διάσημα κελάρια κρασιού του El Atrio, όπως κάνουν πολλοί καλεσμένοι, και όπως είχαν κάνει ήδη σε τρεις προηγούμενες επισκέψεις, φέρνοντας το στόχο τους, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία.

Ο Dumitru, Ρουμανο-Ολλανδός υπήκοος, μπήκε στα κελάρια με κλεμμένη κάρτα-κλειδί από τη ρεσεψιόν, ενώ η Guevara, πρώην διαγωνιζόμενη ομορφιά της Μις Γη από το Μεξικό, κράτησε τη νυχτερινή μάνατζερ απασχολημένη.

Πλάνα ασφαλείας του ξενοδοχείου δείχνουν τον Dumitru να κρατάει δύο γεμάτες αθλητικές τσάντες και το προφανώς βαρύ σακίδιο όταν το ζευγάρι έκανε check out λίγο μετά τις 5 π.μ. αργότερα εκείνο το πρωί, ένας από τους σομελιέ του προσωπικού ανακάλυψε ότι έλειπαν 45 μπουκάλια σπάνιου κρασιού, συμπεριλαμβανομένου ενός κατακόρυφου Yquem που πηγαίνει πίσω στο 1806 και δεκάδες μπουκάλια Domaine de la Romanée-Conti Montrachet.

Μετά τη ληστεία, ο Dumitru και η Guevara εξαφανίστηκαν. Τελικά συνελήφθησαν τον περασμένο Ιούλιο από Κροάτες συνοριοφύλακες καθώς διέσχιζαν τα σύνορα με το Μαυροβούνιο. Η ισπανική αστυνομία δημοσίευσε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ζευγάρι να οδηγείται πίσω στη Μαδρίτη στις 3 Αυγούστου.

Σε μια εμφάνιση στο δικαστήριο την 1η Μαρτίου, ο Dumitru αρνήθηκε ότι έκλεψε το κρασί και απάντησε: «Αν είμαι ο κλέφτης, τότε πού έχω βάλει τα μπουκάλια;»

Και αυτό παραμένει το ερώτημα των 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Κανένα από τα κρασιά δεν έχει ανακτηθεί…

Πιο συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του El Atrio, José Polo, λέει ότι τα μπουκάλια ήταν ειδικά στοχευμένα, επειδή ήταν απλωμένα σε διαφορετικές περιοχές του κελαριού. «Αυτό που νομίζω είναι ότι [η κλοπή] διατάχθηκε από έναν ιδιώτη συλλέκτη», ανέφερε σε δήλωση του τον Νοέμβριο του 2021.

 

ΠΗΓΗ: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

REPORTS

Η μεγάλη γιορτή του Πάσχα πλησιάζει... και μπορεί ο πρωταγωνιστής της ημέρας να είναι ο οβελίας, παρόλα αυτά μία σειρά από συνταγές της μεσογειακής...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Η σειρά Single Vineyards του Οινοποιείου Αρτέµης Καραµολέγκος αποτελείται από κρασιά µε άψογη ποιότητα από µοναδικά κτήµατα στη Σαντορίνη.

REPORTS

Την τελική κατάταξη των δικαιούχων παραγωγών και κατανομής των κονδυλίων για την ένταξή τους στην παρέμβαση αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων για την περίοδο 2022-2023,...