Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Οι αμπελουργοί της Côtes du Rhône προστατεύουν το μέλλον της περιοχής

Το Côtes du Rhône έχει σκιαγραφήσει τέσσερις δεσμεύσεις για το μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης της διαφάνειας των πρακτικών προστασίας της βιοποικιλότητας, τον σεβασμό των terroirs, της παράδοσης και της κληρονομιάς.

Ένα από τα πρώτα AOC που ιδρύθηκαν στη Γαλλία, το Côtes du Rhône διέπεται ήδη από ένα σύνολο κανόνων που θεσπίστηκαν το 1937. Μεταξύ αυτών είναι οι παράμετροι που σχετίζονται με το διαχείριση αμπελώνων, επιτρεπόμενες ποικιλίες αμπέλου, μέθοδοι και πυκνότητα φύτευσης, κλαδέματος και καφασωτού, καθώς και οι επιτρεπόμενες αποδόσεις ανά στρέμμα.

Παράλληλα, όσον αφορά τη διαφάνεια, οι πρακτικές εταιρικής κοινωνικής ευθύνης χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στα οινοποιεία και τους αμπελώνες, αντιμετωπίζοντας τους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες σε όλους τους τομείς της οινοπαραγωγής. Όσον αφορά τη βιοποικιλότητα, το 2019 οι Côtes du Rhône υπέγραψαν συμφωνία με το γεωργικό παρατηρητήριο για τη βιοποικιλότητα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αμπέλου και Οίνου για να επιτρέψουν στους αγρότες να μάθουν και να αναπαράγουν μεθόδους που ενισχύουν τη βιοποικιλότητα.

Μια πτυχή του σεβασμού του terroir, που συνδέεται με την ενίσχυση της βιοποικιλότητας, είναι η αμπελοκτηνοτροφία, η οποία περιλαμβάνει πρακτικές όπως το να βόσκουν τα πρόβατα στους αμπελώνες αντί της χρήσης μηχανών κοπής.

Τέλος, όσον αφορά την τελική υπόσχεση, η περιοχή έχει λάβει πολλά μέτρα για να εξασφαλίσει το μέλλον της οινοποιητικής της κληρονομιάς. Μεταξύ των βημάτων είναι η ενθάρρυνση της επόμενης γενιάς αμπελουργών να εγγραφούν για το Young Farmer Grant, το οποίο προσφέρει απαραίτητη οικονομική στήριξη.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.