Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Δικαστική νίκη για τους αποστολείς κρασιού εκτός πολιτείας του Οχάιο

Η Εθνική Ένωση Λιανοπωλητών Κρασιού των ΗΠΑ (NAWR) επικρότησε την τελευταία απόφαση ενός εφετείου στο Οχάιο, το οποίο έστειλε έναν «μεροληπτικό» νόμο του Οχάιο, ο οποίος απαγορεύει στους κατοίκους του Οχάιο να λαμβάνουν αποστολές κρασιού από λιανοπωλητές κρασιού εκτός πολιτείας.

Το Sixth Circuit Court of Appeals αντέστρεψε μια προηγούμενη απόφαση του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού Δικαστηρίου του Οχάιο που εμπόδιζε ουσιαστικά τους κατοίκους του Οχάιο να λαμβάνουν αποστολές κρασιού από λιανοπωλητές κρασιού εκτός πολιτείας.

Ο πρόεδρος του NAWR, David Parker, περιέγραψε την απαγόρευση ως «ιδιαίτερα ολέθρια», καθώς μόνο οι λιανοπωλητές εκτός πολιτείας απαγορεύονταν να εξυπηρετούν τους καταναλωτές στο Οχάιο μέσω απευθείας αποστολών.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται σε μια δικαστική υπόθεση στην οποία ο λιανοπωλητής κρασιού House of Glunz του Ιλινόις και ο οινόφιλος Kenneth Miller αμφισβήτησαν κατά πόσον οι νόμοι του Οχάιο περί οινοπνευματωδών ποτών ήταν συνταγματικοί για να εμποδίσουν τους λιανοπωλητές κρασιού εκτός πολιτείας να στέλνουν κρασί απευθείας στους καταναλωτές του Οχάιο.

Κατά την επιστροφή της υπόθεσης στα κατώτερα δικαστήρια του Οχάιο, η απόφαση απαιτεί να προσκομιστούν «συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία» για να υποστηρίξουν το επιχείρημα των κατηγορουμένων ότι το να επιτραπούν οι αποστολές λιανικής πώλησης κρασιού εκτός πολιτείας βλάπτει ουσιαστικά την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων του Οχάιο «σε τρόπο που δεν επιτρέπεται η αποστολή από λιανοπωλητές κρασιού εντός της πολιτείας και εκτός κρατικών οινοποιείων», ανέφερε το NAWR.

Συμπληρωματικά μάλιστα, υποστήριξε ότι αρκετές πολιτείες στις ΗΠΑ συνέχισαν να «βαρύνουν άδικα τους κατοίκους τους που πίνουν κρασί και να περιορίζουν το διακρατικό εμπόριο μέσω των προστατευτικών νόμων για τη ναυτιλία κρασιού που επιτρέπουν στους λιανοπωλητές εντός της πολιτείας να αποστέλλουν στους κατοίκους τους αλλά εμποδίζουν τους λιανοπωλητές κρασιού εκτός πολιτείας να κάνουν το ίδιο».

Είπε ότι «αφιερώθηκε στο να φέρει στο φως το προστατευτικό αποτέλεσμα του νόμου του Οχάιο, καθώς και τον θετικό πρακτικό αντίκτυπο της άμεσης αποστολής λιανικής στην πολιτειακή κυβέρνηση και στους καταναλωτές της πολιτείας που κατά τα άλλα δεν έχουν πρόσβαση σε εισαγόμενα και υψηλής ποιότητας κρασιά διαθέσιμα μόνο από επιλεγμένους λιανοπωλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Υπερασπίστηκε την υπάρχουσα ερμηνεία του νόμου ο Γενικός Εισαγγελέας του Οχάιο, ο κατηγορούμενος Dave Yost και ο Andy Wilson, διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειας του Οχάιο, μαζί με τον Σύνδεσμο Χονδρικής Μπύρας & Οίνου του Οχάιο.

Ο Yost είχε προηγουμένως καταπολεμήσει τους πωλητές κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών εκτός πολιτείας το 2020, με εντολή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο να αναγκάσει τις κρατικές εταιρείες που παρέδωσαν στους κατοίκους του Οχάιο να σταματήσουν, παρά το σύνταγμα των ΗΠΑ που περιλαμβάνει μια «ρήτρα αδρανούς εμπορίου», η οποία έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τα κράτη να επιδεικνύουν προνομιακή μεταχείριση στις επιχειρήσεις εντός των συνόρων τους.

Εκείνη την εποχή, υποστήριξε ότι οι εκτός πολιτείας εταιρείες κρασιού και οινοπνευματωδών ποτών δυνητικά απέφευγαν εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε φόρους αλκοόλ.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.