Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μια νέα Champagne Cuvée Brut προϊόν συνεργασίας Penfolds με Champagne Thiénot

Η Penfolds αποκάλυψε την τελευταία δημιουργία της, μια νέα Champagne Cuvée Brut σε συνεργασία με την Champagne Thiénot, στην έκθεση Wine Paris & Vinexpo Paris, που πραγματοποιείται 12-14 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Μετά από 180 χρόνια, η Penfolds δεν έχει χάσει τίποτα από την όρεξη για καινοτομία που την χαρακτήριζε από την αρχή. Αξιοποιώντας την ευκαιρία της παγκόσμιας οινικής κοινότητας που συγκεντρώνεται στην Wine Paris & Vinexpo στο Παρίσι, αποκάλυψε, το πρωί της Τρίτης 13 Φεβρουαρίου το τελευταίο της δημιούργημα μια νέα Champagne Cuvée Brut που σχεδιάστηκε και παρήχθη σε συνεργασία με την Champagne Thiénot.

Αυτή η νέα προσθήκη στο ολοένα και πιο εκτεταμένο γαλλικό χαρτοφυλάκιο της Penfolds εδραιώνει τις μακροχρόνιες σχέσεις του παγκόσμιου οινοποιού πολυτελείας με και τη συνεχή οινοποιητική δέσμευση στη Γαλλία. Το νέο λανσάρισμα της Champagne Cuvée Brut ακολουθεί την εναρκτήρια παγκόσμια κυκλοφορία τριών vintage σαμπανιών του 2012 στο The Ritz Paris το 2019. Η αποκάλυψή του σηματοδοτεί μια σημαντική και σημαντική επέκταση του χαρτοφυλακίου της Penfolds Champagne, αναγνωρίζοντας και αξιοποιώντας την ισχυρή συνεργασία και τις κοινές φιλοδοξίες του πολύτιμου συνεργάτη της Champagne Thiénot.

Η σύνδεση του Penfolds με τη Γαλλία χρονολογείται στην πραγματικότητα περισσότερο από επτά δεκαετίες, με το τότε πειραματικό Grange του 1951 να εμπνέεται από τις ιδέες και τις τεχνικές που έμαθε ο θρυλικός οινοποιός Max Schubert σε μια επίσκεψη στο Μπορντό το 1950.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα thedrinkbusiness o διευθύνονταw σύμβουλοw της Penfolds, Tom King, την παραμονή της επίσημης ανακοίνωσης του νέου προϊοντος, εξήγησε ότι η νέα Champagne Cuvée Brut σχεδιάστηκε κάτω από τα άγρυπνα μάτια του επικεφαλής οινοποιού της Penfolds, Peter Gago, και του Champagne Thiénot chef de cave, Nicolas Uriel.

Είναι σημαντικό ότι αυτή η προσέγγιση υποστηρίχθηκε από μια σθεναρή διαδικασία ταξινόμησης που εξασφάλιζε τη διατήρηση του Penfolds House Style, με τους Peter Gago και Nicolas Uriel να συνεργάζονται για κάθε λεπτομέρεια – από τη διαχείριση και την επιλογή των αμπελοτεμαχίων μέχρι τη σύνθεση του ίδιου του κρασιού.

Σχολιάζοντας την κυκλοφορία, ο King σημείωσε τη μακροχρόνια σύνδεση της Penfolds με τη Γαλλία, λέγοντας ότι η ομάδα ήταν ενθουσιασμένη που συνεχίζει να φέρνει την καινοτομία μας για να συμπληρώσει την απίστευτη οινοποιητική κληρονομιά της Γαλλίας. «Ως παγκόσμια μάρκα πολυτελείας, εργαζόμαστε σε μερικές από τις καλύτερες οινοποιητικές περιοχές του κόσμου. Είναι απόλυτο προνόμιο να είσαι μέλος της γαλλικής οινοποιητικής κοινότητας, σε στενή συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και καλλιεργητές για να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε τα γαλλικά κρασιά μας και να τα παρουσιάζουμε στον κόσμο».

Αυτό ισχύει τόσο για την από κοινού κατασκευή του νέου έργου με την Champagne Thiénot όσο και για τη σημαντική και συνεχή επένδυσή της στο Μπορντό μετά την πρόσφατη εξαγορά του Château Lanessan.

Πηγή: thedrinkbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.