Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Μείωση 10% στις Γαλλικές εξαγωγές οίνων, μεγάλη απώλεια σε ΗΠΑ

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της Γαλλική Ομοσπονδίας Εξαγωγέων Οίνου και Αλκοολούχων ποτών (FEVS), ο όγκος των ποτών που εξήχθησαν από τη Γαλλία μειώθηκε κατά 10,4% το 2023.

Bottles of French wine are displayed for sale in a liquor store on December 3, 2019 in Arlington, Virginia. - The United States on December 2, 2019 threatened to impose tariffs of up to 100 percent on $2.4 billion in French goods in retaliation for a digital services tax it says is discriminatory. French wine and cheese are on the list of goods that could be targeted as soon as mid-January after a report from the US Trade Representative's office found the tax penalizes American tech companies like Google, Apple, Facebook and Amazon. (Photo by Olivier Douliery / AFP)

Μια νέα έκθεση αποκάλυψε ότι ο όγκος των εξαγωγών κρασιού και αποσταγμάτων κατέρρευσε πέρυσι, με την FEVS να το αποδίδει εν μέρει στη μείωση των εξαγωγών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εξαγωγές κρασιού και αποσταγμάτων προς τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 22%, εξαιτίας των χονδρεμπόρων στον άλλο άκρο του Ατλαντικού που προσπάθησαν να μειώσουν ένα πλεόνασμα αποθεμάτων που είχε δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Οι εξαγωγές αφρώδους οίνου στις ΗΠΑ επλήγησαν περισσότερο από τα αλκοολούχα ποτά, με το αφρώδες κρασί να έχει πτώση αξίας 16%. Η αξία των εξαγωγών κρασιού στις ΗΠΑ παρέμεινε σχετικά σταθερή.

Ωστόσο, ήταν ακόμα χειρότερο για τα οινοπνευματώδη ποτά, τα οποία είδαν τις αξίες εξαγωγών προς τις ΗΠΑ να πέφτουν ανησυχητικά κατά 37%.

«Αυτή η πτώση είναι μια κλήση αφύπνισης για τις εξαγωγικές εταιρείες», δήλωσε ο Gabriel Picard, πρόεδρος της FEVS. «Μας υπενθυμίζει τη συνεχιζόμενη ανάγκη προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και της αγοράς. Αποδεικνύει επίσης πόσο πολύ η βιωσιμότητα της επιτυχίας των εξαγωγών κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών απαιτεί ισχυρή και μακροχρόνια υποστήριξη από τις δημόσιες αρχές».

Μιλώντας για πιθανούς τρόπους καταπολέμησης της διολίσθησης, ο Picard πρόσθεσε: «Πρέπει να ανοίξουν νέες αγορές και να αποτραπεί το κλείσιμο άλλων, ιδίως μέσω εμπορικών αντιποίνων».

Φάνηκε να υπαινίσσεται την πρόσφατη κίνηση της Κίνας να μπλοκάρει τις εισαγωγές γαλλικού μπράντι, με το Πεκίνο να ξεκινά έρευνα «αντιντάμπινγκ» για όλα τα μπράντι που εισάγονται από την ΕΕ.

Η κίνηση θεωρείται ευρέως ως εμπορικό αντίποινο προς την ΕΕ που ξεκινά τη δική της έρευνα αντιντάμπινγκ για εισαγωγές ηλεκτρικών οχημάτων, εξαρτημάτων και προϊόντων βιοντίζελ από την Κίνα.

Οι Rémy Cointreau, Pernod Ricard και LVMH ανέφεραν μειωμένες πωλήσεις κονιάκ το τρίτο τρίμηνο του περασμένου έτους και η ανακοίνωση του Πεκίνου είχε ως άμεσο αποτέλεσμα την εξάλειψη των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις συνδυασμένες αξίες των εταιρειών.

Το Bureau National Interprofessionnel du Cognac σκοπεύει να συνεργαστεί πλήρως με τις κινεζικές αρχές, λέγοντας: «Είμαστε βέβαιοι ότι τα προϊόντα και οι εμπορικές πρακτικές μας συμμορφώνονται πλήρως με τους κινεζικούς και διεθνείς κανονισμούς».

Η νέα έκθεση της FEVS δείχνει ότι οι γαλλικές εξαγωγές στην Κίνα μειώθηκαν κατά 6% πέρυσι, σκουπίζοντας 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τη γαλλική οικονομία.

Η συνολική αξία του κρασιού και των οινοπνευματωδών ποτών που εξήχθησαν από τη Γαλλία σε όλο τον κόσμο μειώθηκε στα 16,2 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, αντιπροσωπεύοντας μείωση 5,9% από το 2022.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου 2024 θα διεξαχθεί και φέτος, για 27η συνεχή χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός οίνου Japan Wine Challenge.

REPORTS

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Narbonne στις 16 Μαΐου 2024 μεταφερόμενη από το θρύλο της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, και ένα από τα βασικά...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της Νότιας Ευρώπης πρέπει να προσαρμοστούν αν θέλουν να επιβιώσουν απέναντι στα κύματα ξηρασίας που εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια.

REPORTS

Στο Asti, μια ήσυχη ιταλική ορεινή πόλη, βρίσκεται το Azienda Agricola Montefiorito, ένα μοναστήρι που έγινε ιδιωτικό κτήμα με το παλαιότερο κτήριο του που...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Στο Asti, μια ήσυχη ιταλική ορεινή πόλη, βρίσκεται το Azienda Agricola Montefiorito, ένα μοναστήρι που έγινε ιδιωτικό κτήμα με το παλαιότερο κτήριο του που...