Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τώρα και η Ιαπωνία ωριμάζει κρασιά στον βυθό της θάλασσας

Μπουκάλια κρασιού που έχουν παλαιωθεί για περίπου έξι μήνες στον πυθμένα της θάλασσας στα ανοιχτά του Mutsu, στην επαρχία Aomori, ήρθαν στην επιφάνεια…

Μια ποικιλία της επωνυμίας Shimokita Wine, το κρασί αφέθηκε να ωριμάσει 1,2 χιλιόμετρα από την ακτή σε βάθος περίπου 20 μέτρων, όπου η θερμοκρασία είναι περίπου 15 C. Η σταθερή θερμοκρασία και οι διακυμάνσεις των κυμάτων λέγεται ότι βοηθούν το κρασί να ωριμάσει και να έχει μια γλυκιά γεύση.

Το ξηρό λευκό κρασί είναι ένα μείγμα δύο σταφυλιών, του Reichensteiner και του Chardonnay, που συγκομίστηκαν το 2021. Στα τέλη του περασμένου έτους, το οινοποιείο Sun Mamoru στο Mutsu βύθισε 525 μπουκάλια στη θάλασσα με τη βοήθεια ενός τοπικού αλιευτικού συνεταιρισμού.

Ήταν η πρώτη προσπάθεια του οινοποιείου να αφήσει το κρασί να ωριμάσει στον πυθμένα της θάλασσας.

Τη Δευτέρα, εργαζόμενοι από τον αλιευτικό συνεταιρισμό ανέσυραν τις θήκες κρασιού και έφεραν τις βαρελοποιημένες φιάλες στο γραφείο του συνεταιρισμού.

Τέλος, το κρασί θα σταλεί στους επενδυτές κεφαλαίων στο «σύστημα ιδιοκτήτη κρασιού Shimokita» του οινοποιείου. Το οινοποιείο εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να πουλήσει κάποιες από τις φιάλες στο ευρύ κοινό.

ΠΗΓΗ: japannews.yomiuri.co.jp

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.