Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Κοινοτικός αμπελώνας με αρχέγονες ποικιλίες Πλατάνα, Κουτσαβίτικο στην Αλαγονία

Στη δημιουργία του κοινοτικού αμπελώνα προχωρά η Κοινότητα Αλαγονίας. Σε μια έκταση περίπου ενός στρέμματος, θα φυτευτούνε 100 περίπου φυτά της ποικιλίας Πλατάνα ή Κουτσαβίτικο, που θεωρείται ότι ήταν η ποικιλία από την οποία έφτιαχναν τον φημισμένο αρχαίο οίνο, τον Δένθι.

Ο χώρος παραχωρήθηκε από κάτοικο της Αλαγονίας στον Αϊ-Γιάννη, ιστορική περιοχή με παλιούς αμπελώνες.

Σε σχετική ενημέρωση – κάλεσμα από την Κοινότητα Αλαγονίας αναφέρεται: «Όπως, και στην περίπτωση του κοινοτικού λαχανόκηπου και του κοινοτικού σιταροχώραφου, ο απώτερος στόχος είναι η αυτάρκεια και παράλληλα η αναβίωση του παλιού συλλογικού πνεύματος του χωριού, τον κτίσιμο ανθρώπινων σχέσεων, που αποτελεί τον αληθινό πλούτο στη ζωή τον ανθρώπων. Να δράσουμε συλλογικά, δηλαδή να τρυγήσουμε σε λίγα χρόνια τα σταφύλια, να τα πατήσουμε, να φτιάξουμε κρασί, να φέρουμε πιο κοντά τους ανθρώπους. Είναι, επομένως, μεγάλη μας χαρά να σας καλέσουμε στην φύτευση και να σας μιλήσουμε γι’ αυτό που χτίζεται στην Αλαγονία.».

Η φύτευση θα γίνει Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και ο τόπος συνάντησης για όσους θέλουν να πάρουν μέρος θα είναι στην Κοινότητα 10.30 π.μ.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.