Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Καινοτομία blockchain στην αμπελουργία φέρνει ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) πρόκειται να φέρει επανάσταση στον τομέα της αμπελουργίας και του κρασιού αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας blockchain.

Αυτό το καινοτόμο βήμα θα παρουσιαστεί στο προσεχές διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Εφαρμογή Blockchain στο τομέα της αμπέλου και του οίνου», που έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 4 έως τις 7 Ιουνίου 2024. Το πρόγραμμα υπόσχεται να πραγματοποιηθεί σε τέσσερις ημέρες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη και πολύ αναλυτική πληροφόρηση σχετικά με το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η τεχνολογία blockchain στον κλάδο.

Το μάθημα έχει σχεδιαστεί σχολαστικά για να απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, που κυμαίνεται από επαγγελματίες στον αμπελοοινικό τομέα έως τους λάτρεις που επιθυμούν να εξερευνήσουν τη διασταύρωση τεχνολογίας και αμπελουργίας. Στόχος του είναι να παρέχει μια ισχυρή βάση στην τεχνολογία blockchain, ενώ τονίζει τις μεταμορφωτικές της δυνατότητες για την ενίσχυση της διαφάνειας, της ιχνηλασιμότητας και της αποτελεσματικότητας σε όλη την αλυσίδα του κρασιού και του αμπελιού.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι που ξεκινά με μια εισαγωγική συνεδρία για την τεχνολογία blockchain, όπου θα συζητηθούν θεμελιώδεις έννοιες όπως χαρακτηριστικά blockchain, τύποι, mining, μηχανισμοί του πρωτόκολλου συναίνεσης,  έξυπνα συμβόλαια και η εξέλιξη του διαδικτύου. Αυτό θέτει τις βάσεις για μια βαθύτερη εξερεύνηση στις πρακτικές εφαρμογές του blockchain στον τομέα της αμπελοκαλλιέργειας και του κρασιού.

Οι επόμενες συνεδρίες θα εμβαθύνουν στην ενσωμάτωση του blockchain στον κλάδο, εξετάζοντας επιτυχημένες περιπτωσιολογικές μελέτες και συζητώντας την αξία, τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει αυτή η τεχνολογία. Θα διερευνηθούν διεξοδικά θέματα όπως η ιχνηλασιμότητα στις αλυσίδες εφοδιασμού κρασιού, τα έξυπνα συμβόλαια, τα Non-Fungible Tokens (NFTs), τα Token Economics, το Metaverse, το Decentralized Finance (DeFi), οι Αποκεντρωμένοι Αυτόνομοι Οργανισμοί (DAO) και το ρυθμιστικό τοπίο.

Το μάθημα είναι δομημένο έτσι ώστε να εξασφαλίζει ένα συνδυασμό θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων. Αξιότιμοι προσκεκλημένοι ομιλητές και διαδραστικά εργαστήρια είναι έτοιμα να εμπλουτίσουν τη μαθησιακή εμπειρία, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να επικοινωνήσουν απευθείας με τους ειδικούς και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους σε σενάρια πραγματικού κόσμου.

Την τελευταία ημέρα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εξειδικευμένες ενότητες: η μία θα επικεντρώνεται στις ρυθμιστικές πτυχές του blockchain, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων κανονισμών, της συμμόρφωσης και της φορολογίας, και η άλλη στην εφαρμογή του blockchain στα οινοποιεία, η οποία θα καλύπτει το tokenization , ιχνηλασιμότητα και την διαφάνεια, μεταξύ άλλων θεμάτων.

Το μάθημα είναι ανοιχτό σε έως και 50 συμμετέχοντες που έχουν επαγγελματικό υπόβαθρο στον τομέα της αμπελουργίας και του κρασιού και ενδιαφέρονται να προωθήσουν τις γνώσεις τους για την ψηφιοποίηση στον κλάδο. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι απαραίτητη, δεδομένου του διεθνούς προφίλ των διδασκόντων και της γλώσσας διδασκαλίας του μαθήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Απριλίου 2024 (https://www.surveymonkey.com/r/blockchain_OIV), με κόστος εγγραφής 350 €. Παρέχεται φοιτητική έκπτωση, μειώνοντας το τέλος στα 250€ με την απόδειξη της φοιτητικής ιδιότητας.

Το εν λόγω διαδικτυακό μάθημα του OIV αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για επαγγελματίες στον τομέα της αμπέλου και του κρασιού να παραμείνουν μπροστά από την καμπύλη κατανοώντας και εφαρμόζοντας την τεχνολογία blockchain στις δραστηριότητές τους. Υπόσχεται όχι μόνο να διευρύνει τους τεχνολογικούς ορίζοντες των συμμετεχόντων αλλά και να τους ενδυναμώσει να ηγηθούν της καινοτομίας και βελτιστοποίησης της αλυσίδας αξίας του κλάδου προς το καλύτερο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου 2024 θα διεξαχθεί και φέτος, για 27η συνεχή χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός οίνου Japan Wine Challenge.

REPORTS

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Narbonne στις 16 Μαΐου 2024 μεταφερόμενη από το θρύλο της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, και ένα από τα βασικά...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της Νότιας Ευρώπης πρέπει να προσαρμοστούν αν θέλουν να επιβιώσουν απέναντι στα κύματα ξηρασίας που εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια.

REPORTS

Στο Asti, μια ήσυχη ιταλική ορεινή πόλη, βρίσκεται το Azienda Agricola Montefiorito, ένα μοναστήρι που έγινε ιδιωτικό κτήμα με το παλαιότερο κτήριο του που...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Στο Asti, μια ήσυχη ιταλική ορεινή πόλη, βρίσκεται το Azienda Agricola Montefiorito, ένα μοναστήρι που έγινε ιδιωτικό κτήμα με το παλαιότερο κτήριο του που...