Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου κρασιού «αργοπεθαίνει»

Το αφεντικό μιας πολυδιαφημισμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου έχει χαρακτηρίσει την τεχνολογία του κρασιού «νεκροταφείο αποτυχίας», καθώς η επιχείρηση αποτυγχάνει να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για τον τρίτο γύρο.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της νεοσύστατης εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Pix, η οποία υποσχέθηκε να φέρει επανάσταση στις διαδικτυακές πωλήσεις κρασιού, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναγκάστηκε να απολύσει το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της.

Το έργο που εδρεύει στη Νάπα, του οποίου οι επενδυτές λέγεται ότι αποτελούν «φαντάσματα της βιομηχανίας κρασιού», με τον ιδρυτή Paul Mabray να αποκαλύπτει ότι αναζητά έναν αγοραστή για την επιχείρηση, η οποία σε έξι μήνες δημιούργησαν 600.000 $ ΗΠΑ σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα.

Ενώ, ο Mabray κάνει μεγάλο μέρος των αποφοίτων του κλάδου του κρασιού που κατάφερε να φέρει μαζί του για την Pix, αρνείται να κατονομάσει τους «επενδυτές αγγέλους», των οποίων οι συνεισφορές τους δεν ήταν αρκετές για να διατηρήσουν το έργο στη ζωή.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο Mabray, ο οποίος έκοψε το ύφασμά του στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου Wine Direct, συναντήθηκε με περισσότερες από 80 εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για να συγκεντρώσει τα μετρητά που απαιτούνται για έναν τρίτο κύκλο σποράς για την επιχείρηση αυτό το καλοκαίρι, αλλά δεν μπορούσε να ασφαλίσει την βάση.

«Νομίζω ότι η βιομηχανία κρασιού έχει μια κηλίδα εναντίον της στην κοινότητα VC», ανέφερε σε πρόσφατη δήλωση του ο Mabray.

Η ιδέα πίσω από το Pix δεν ήταν να πουλήσει κρασί από την πλατφόρμα, αλλά μάλλον να ανακατευθύνει τους καταναλωτές που αναζητούσαν συγκεκριμένα κρασιά στα μέρη που έχουν αυτά τα μπουκάλια σε απόθεμα. Η βάση δεδομένων Pix περιλαμβάνει επί του παρόντος περίπου 2,4 εκατομμύρια προϊόντα κρασιού από 2.800 πωλητές κρασιού που έχουν ενσωματώσει τα αποθέματά τους με το Pix. μια προσπάθεια που ο Διευθύνων Σύμβουλος περιέγραψε ως «ηράκλειο έργο».

Τα οινοποιεία και οι εισαγωγείς πλήρωσαν επίσης στην Pix ένα τέλος για να «καθαρίσουν» το δικό τους απόθεμα κρασιού στο διαδίκτυο. Η εταιρεία σχεδίαζε επίσης να κερδίσει χρήματα μέσω της προσφοράς λέξεων-κλειδιών, η οποία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πληρώνουν για να εμφανίζονται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

«Η τεχνολογία του κρασιού είναι νεκροταφείο αποτυχίας. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα καταλήξουμε σε αυτό», είπε ο Mabray. «Είναι μια αγορά δύσκολο να οριστεί. Είχε ατελείωτες αποτυχίες και μέτριες επιτυχίες».

Αποκάλυψε ότι όσο πουλάει την εταιρεία, θα ήθελε να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος. Εάν δεν μπορεί να βρεθεί αγοραστής, ο Mabray έχει πει ότι θα σκεφτόταν να πουλήσει την πνευματική ιδιοκτησία της Pix.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ολυμπιακή φλόγα έφτασε στη Narbonne στις 16 Μαΐου 2024 μεταφερόμενη από το θρύλο της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας, και ένα από τα βασικά...

REPORTS

Μια έκρηξη αναρτήσεων στο TikTok έδειξε μια βαθιά όρεξη για τα πορτοκαλί κρασιά, με κάποιους να τα βαφτίζουν το «ποτό του καλοκαιριού».

REPORTS

Το WSPC, για μια ακόμη χρονιά, έδωσε δυναμικό και ουσιαστικό παρών στο πλευρό των οκτώ (8) αποφοίτων του, που συμμετείχαν, μαζί με εκατοντάδες άλλους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

To Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια διοργανώνει στην Πάτρα τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, και ώρα 10:00-15:00 την επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στην σημαντική ποικιλία Μαυρο­δάφνη με...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Νέα διοίκηση προέκυψε στην Ένωση των Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου, με τον Άρη Τσέλεπο να τοποθετείται μετά από ομόφωνη απόφαση ως νέος πρόεδρος...

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...

REPORTS

Κίνητρο για να αναπτύξει ο ανήσυχος οινοποιός το δυναµικό του δίνει η Μαλαγουζιά, µία από τις ανερχόµενες ελληνικές αρωµατικές λευκές ποικιλίες, προσφέροντας πολλές παραλλαγές...