Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Wines from Another World λανσάρει το δεύτερο κρασί της σειράς

Η σειρά Wines from Another World μια μοναδική συλλογή από εννέα κρασιά από εννέα εντυπωσιακές περιοχές κρασιού λάνσαρε το δεύτερο συλλεκτικό κρασί της σειράς της, ένα Priorat από τον Dominik Huber του Terroir al Limit.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Το οινικό έργο ξεκίνησε από τους Claúdio Martins και Pedro Antunes το 2021 με την κυκλοφορία του Jupiter, ενός κρασιού από την περιοχή Alentejo στην Πορτογαλία, που παρασκευάζεται σε παραδοσιακό αμφορέα από τον Πορτογάλο παραγωγό κρασιού Pedro Ribeiro από το Herdade do Rocim. Μόνο 800 μπουκάλια δημιουργήθηκαν και πουλήθηκαν προς 1.000 € το μπουκάλι και εξαντλήθηκαν αμέσως.

Έπειτα, το δεύτερο κρασί κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση που ονομάζεται Uranus από το La Morera del Montsant στο Priorat της Καταλανίας. Το «χωριάτικο» κρασί έχει παρασκευαστεί από τον Dominik Huber του Terroir al Limit, χρησιμοποιώντας σταφύλια από έναν αμπελώνα 75 ετών που βρίσκεται 743 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο αμφορέας, που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του κρασιού, προκειμένου να φέρει φινέτσα και κομψότητα στα κρασιά λόγω του σχήματος και του πορώδους των αμφορέων, γεγονός που αυξάνει τη μικρο-οξυγόνωση.

Έχουν παραχθεί πεντακόσια μπουκάλια και μερικές μεγάλες φόρμες έως 12 λίτρα, με κόστος από 1.700 ευρώ ανά φιάλη. Θα κυκλοφορήσουν άλλα επτά κρασιά, με προγραμματισμένα Bordeaux, Champagne, Toscany, Napa Valley, Mosel και Georgia, αν και θα παραχθούν μόνο περίπου 500 έως 1.000 μπουκάλια από κάθε περιοχή κρασιού, χρησιμοποιώντας παραδοσιακή-αρχαία μέθοδο.

Εν κατακλείδι, ο Cláudio Martins τόνισε πως το έργο επιστρέφει στις «ρίζες του κρασιού», χρησιμοποιώντας αρχαίες μεθόδους για να επαναφέρει τις αρχαίες γεύσεις και τη γνώση στον σύγχρονο κόσμο. «Αυτά τα εννέα κρασιά θα γίνουν γρήγορα μερικά από τα πιο περιζήτητα κρασιά τις επόμενες δεκαετίες και είναι κατανοητό ότι η αξία τους θα αυξηθεί εκθετικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε. «Γι’ αυτό είμαστε τόσο επιλεκτικοί σχετικά με το ποιον προσκαλούμε να αγοράσει αυτά τα κρασιά. Δεν θα είναι διαθέσιμα σε κανένα κατάστημα. Είναι ένα πραγματικό συλλεκτικό αντικείμενο και τα θέλουμε στα χέρια των γνώστες που εκτιμούν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους», ανέφερε κλείνοντας.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.