Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Santa Rita δημιουργεί κορυφαίας ποιότητας Bordeaux blanc από τη Χιλή

Στην Santa Rita Estates εργάζονται πάνω σε ένα υψηλής ποιότητας μείγμα ‘Bordeaux blanc’ από τη Χιλή, που ζυμώνεται στο βαρέλι, με τη βοήθεια του κορυφαίου Γάλλου σύμβουλου οινοποιίας, Eric Boissenot.

Χρησιμοποιώντας Semillon και Sauvignon Blanc από τη φετινή σοδειά της Χιλής, το μείγμα των λευκών σταφυλιών βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια στο οινοποιείο του παραγωγού, δήλωσε ο Sebastian Labbé στο drinks business κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Λονδίνο τον προηγούμενο μήνα.

Σχολιάζοντας το εγχείρημα, ο Labbé δήλωσε ότι ο κορυφαίος οινοποιός του Bordeaux και σύμβουλος Eric Boissenot, ο οποίος ήδη συνεργάζεται με τη Santa Rita στο εμβληματικό της Cabernet Sauvignon με το όνομα Casa Real, βοηθάει στο λευκό κρασί, αν και το έργο διαχειρίζεται από τη νέα οινοποιό της Viña Carmen, Ana Maria Cumsille.

Ο Labbé ανέφερε επίσης ότι το στυλ του κρασιού ήταν “εμπνευσμένο” από τα εξαιρετικά λευκά κρασιά του Pessac-Léognan, με ειδική αναφορά στα Château Carbonnieux και το Domaine de Chevalier.

Το μείγμα Sauvignon-Semillon, που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, θα εμφιαλωθεί ως μέρος της σειράς κρασιών Floresta της Santa Rita και θα έχει παρόμοια τιμολόγηση με την τρέχουσα προσφορά, με τις φιάλες να πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ £25 και £30.

Εν τω μεταξύ, τα πιο ακριβά λευκά κρασιά της Χιλής φτιάχνονται με Chardonnay, και ως προς αυτό, η Santa Rita δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

Ο Labbé δήλωσε στο db: “Χρειαζόμαστε ένα λευκό κρασί υψηλής ποιότητας για να συνοδεύσει το Casa Real, αλλά θα το κάνουμε αυτό με Chardonnay.”

Αναμένεται ότι ένα τέτοιο κρασί θα πωλείται περίπου στα £50 όταν κυκλοφορήσει στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.