Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η Joel Gott Wines αγοράζει το ιστορικό οινοποιείο της Νάπα Edge Hill Winery

Η Joel Gott Wines σχεδιάζει να φτιάξει ένα μικρό blend κόκκινων ποικιλιών, από σταφύλια παραγωγής του κτήματος St. Helena, που αναζωογονήθηκε από τον αείμνηστο Leslie Rudd.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

«Αυτή η ιδιοκτησία είναι ένα από τα πιο σημαντικά οινοποιεία στη Νάπα», δήλωσε ο ιδιοκτήτης της Gott Wines, Joel Gott. «Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι που θα το επαναφέρουμε στη ζωή για να τιμήσουμε την κατεύθυνση που ξεκίνησε η οικογένεια Rudd».

Ο Gott είναι ένας οινοπαραγωγός τέταρτης γενιάς που ίδρυσε την ομώνυμη επωνυμία του το 1996, χτίζοντας τη φήμη του ως αμπελουργού με γνώμονα την αξία με κρασιά που παράγονται από σταφύλια που αγοράζονται κυρίως στην Καλιφόρνια, το Όρεγκον και την Ουάσιγκτον. Η εταιρεία διαθέτει επίσης πολλούς αμπελώνες στην Καλιφόρνια. Ενώ, η σύζυγος του Joel, Sarah, επιβλέπει την οινοποίηση.

Οι Gotts σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα κόκκινο κρασί από τον αμπελώνα του κτήματος Edge Hill. Ο Gott συνεργάζεται με την Trinchero Family Estates σε αυτό το έργο. Η TFE διαχειρίζεται τη διανομή, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ του Gott από το 2009. Η ιδιοκτησία Edge Hill προστίθεται στις εκμεταλλεύσεις αμπελώνων της Gott, οι οποίες περιλαμβάνουν περίπου 200 στρέμματα αμπέλων που φυτεύτηκαν στη Sonoma και στους πρόποδες της Sierra. Μεταξύ της Joel Gott Wines και συνεργασιών όπως η Bandit Wines και η The Show, η εταιρεία του Gott παράγει περισσότερες από 1 εκατομμύριο κιβώτια κρασιού ετησίως.

Το Edge Hill, που βρίσκεται στους δυτικούς λόφους της Αγίας Ελένης, ιδρύθηκε το 1876 και θεωρείται το παλαιότερο οινοποιείο τριών επιπέδων με βαρύτητα στην κοιλάδα της Νάπα, πριν από τα Greystone Cellars, Far Niente και Inglenook. Ήταν ένα λειτουργικό οινοποιείο το 1800 και ένα οικογενειακό σπίτι μετά την απαγόρευση.

Όταν ο Leslie Rudd απέκτησε το ακίνητο το 1999, προσέλαβε έναν ιστορικό για να συνθέσει την ιστορία του. Από τη γη Wappo έγινε μέρος του Rancho Carne Humana Mexican Land Grant του 1841. Η οινική του ιστορία ξεκινά το 1867 όταν ο στρατηγός Erasmus Keyes αγόρασε 1.500 στρέμματα γης και άρχισε να φυτεύει σταφύλια, έχτισε ένα οινοποιείο και ονόμασε το κτήμα Edge Hill.

Το ακίνητο άλλαξε χέρια πολλές φορές πριν από το 1900, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Heath (όταν ήταν εν συντομία γνωστή ως Heath Cellars), μετά τον William Scheffler, ο οποίος ήταν φιλόδοξος παραγωγός μπράντι, δημιουργώντας ένα κενό στην ιδιοκτησία και δημιουργώντας το Registered Distillery No. 209 Η παραγωγή είχε σταματήσει το 1907, όταν τα αγροτεμάχια του ακινήτου εκποιήθηκαν.

Μετά την ποτοαπαγόρευση, το οινοποιείο είχε μια δεύτερη ζωή ως οικογενειακό σπίτι. Το 1952 ο Louis και η Elizabeth Martini από το οινοποιείο Louis Martini της Νάπας μετακόμισαν στο παλιό οινοποιείο Edge Hill. Πώλησαν το αγροτεμάχιο τώρα 27 στρεμμάτων στους Leslie και Susie Rudd το 1999. Η αναφύτευση από τον Rudd ξεκίνησε στις αρχές του 2001, ένα μείγμα χωραφιού από Zinfandel, Petite Sirah, Mourvèdre, Grenache, Carignane και Alicante Bouchet για να αντικατοπτρίζει τι θα είχε φυτευτεί εκεί όταν ιδρύθηκε το οινοποιείο. Ο Rudd εμφιάλωσε και πούλησε αυτό το μείγμα με το όνομα Edge Hill, μαζί με ένα Chardonnay από τον αμπελώνα Bacigalupi στη Russian River Valley.

Ο Gott σχεδιάζει να ολοκληρώσει την κατασκευή του οινοποιείου φέτος. «Θα φτιάξουμε το 2022 στο οινοποιείο Hoffman Lane στο Yountville», εξήγησε. «Τότε να είστε έτοιμοι για παραγωγή και φιλοξενία το 2023».

Πριν πεθάνει το 2018, ο Rudd προσέλαβε τον αρχιτέκτονα Howard Backen για να αποκαταστήσει το οινοποιείο. Μετά το θάνατο του Rudd, η κόρη Samantha Rudd ανέλαβε τις οικογενειακές επιχειρήσεις. Η απόφασή της να πουλήσει ήταν μέρος του σχεδίου της να επικεντρωθεί στο Rudd Estate και σε άλλα έργα.

 

Πηγή: winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...