Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Jackson Family Wines εισέρχεται στην αγγλική οινοποιία

Η Jackson Family Wines ανακοίνωσε τα σχέδιά της να ξεκινήσει την παραγωγή αγγλικού ήρεμου και αφρώδους κρασιού μετά την πρόσληψη του διευθύνοντος συμβούλου της Gusbourne, Charlie Holland, για να επιβλέπει αυτό το φιλόδοξο έργο.

Η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, της οποίας η ναυαρχίδα είναι η Kendall-Jackson, θα παράγει αρχικά αφρώδη οίνο vintage και μη σε μια συμβατική οινοποιητική εγκατάσταση που ονομάζεται Defined Wine στο Κεντ.

Έχει αγοράσει μεγάλο όγκο οίνου βάσης του 2022 από όλο το Κεντ και το Σάσεξ και ο Holland θα αναλάβει να το μετατρέψει σε αφρώδες κρασί υψηλής ποιότητας.

Παράλληλα, η Jackson Family Wines βρίσκεται επίσης στη διαδικασία απόκτησης περίπου 26 εκταρίων στην κοιλάδα Crouch, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά του Chelmsford στο Essex.

Θα αρχίσει να φυτεύει εκεί αμπέλια Chardonnay και Pinot Noir, με σχέδια να παράγει ήρεμα και αφρώδη κρασιά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Holland γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγγλία, αλλά πέρασε το χρόνο του δουλεύοντας στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επέστρεψε στην πατρίδα του το 2009 και πέρασε τέσσερα χρόνια ως οινοποιός στο Ridgeview στο Sussex, πριν μετακομίσει στο Gusbourne στο Κεντ το 2013.

Ο Charlie Holland αρχικά υπηρέτησε ως επικεφαλής οινοποιός στο Gusbourne, αλλά ο ρόλος του επεκτάθηκε το 2016, όταν έγινε και Διευθύνων Σύμβουλος. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοινώθηκε ότι το Gusbourne Blanc de Blancs 2018 κέρδισε μετάλλιο καλύτερου σόου στα Decanter World Wine Awards 2023.

Θα ενταχθεί στην Jackson Family Wines τον Σεπτέμβριο του 2023. «Μετά από 10 παραγωγικά και απόλυτα ευχάριστα χρόνια που ηγήθηκε της καταπληκτικής ομάδας στο Gusbourne, είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της Jackson Family Wines καθώς ξεκινούν το νέο τους εγχείρημα αγγλικού κρασιού», είπε ο Holland.

«Πιστεύω ότι η Αγγλία είναι το πιο συναρπαστικό μέρος στον κόσμο για την παραγωγή κρασιού αυτή τη στιγμή και η προοπτική να το κάνει αυτό για μια εταιρεία με αποδεδειγμένη δέσμευση και ιστορικό παραγωγής κρασιών παγκόσμιας κλάσης σε όλο τον κόσμο είναι μια δελεαστική προοπτική.»

Ο πρόεδρος του Gusbourne, Jim Ormonde, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «πολύ ευγνώμων» στον Holland και πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα ξεκινήσει αμέσως την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του.

Η Jackson Family Wines φημίζεται κυρίως για το εμπορικό της σήμα Kendall-Jackson, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια εταιρεία-ομπρέλα για 40 οινοποιεία που κατανέμονται σε Napa, Sonoma, Mendocino, Santa Barbara, Monterey και Oregon, καθώς και στην Αυστραλία, τη Νότια Αφρική, τη Χιλή, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Διαθέτει περισσότερα από 5.500 εκτάρια αμπελώνων σε παγκόσμια βάση, επομένως είναι ο πρώτος μεγάλος παραγωγός κρασιού που επενδύει στην αγγλική βιομηχανία κρασιού, ακολουθώντας τα βήματα των Champagne Taittinger και Pommery.

Η Jackson Family Wines χτίζει πρόσφατα τις εκμεταλλεύσεις της στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, έχοντας αγοράσει δύο οικόπεδα στην κοιλάδα Walla Walla της Ουάσιγκτον και πιστεύει ότι η Αγγλία είναι η τέλεια λύση για την εστίασή της στην παραγωγή δροσερού κλίματος.

Εν συνεχεία, η Πρόεδρος Barbara Banke, η οποία ίδρυσε την Jackson Family Wines μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Jess Jackson, είναι επίσης ηγετική φυσιογνωμία στον καθαρόαιμο ιππόδρομο.

Η Stonestreet Farms, την οποία ίδρυσε ο αείμνηστος σύζυγός της, έχει εκτρέφει τους νικητές του Horse of the Year Curlin και Rachel Alexandra, μαζί με νικητές πολλών διάσημων αγώνων G1 σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, η οικογένεια έχει εμπλακεί όλο και περισσότερο στην αγγλική επιχείρηση ιπποδρομιών με την πάροδο των ετών, οπότε η δημιουργία μιας αγγλικής επιχείρησης κρασιού ήταν μια φυσική εξέλιξη. «Έχω εντυπωσιαστεί με την ποιότητα των αφρωδών οίνων από το Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και χρόνια, κάτι που επηρέασε την απόφασή μας να αναπτύξουμε premium αφρώδη κρασιά και φρέσκα κρασιά εδώ στην Αγγλία», είπε ο Banke, ο οποίος πρόσθεσε ότι η οικογένεια έχει «αγάπη για το Ηνωμένο Βασίλειο».

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.