Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με νέα χριστουγεννιάτικη συλλογή ο οίκος σαμπάνιας Pommery

Η Vranken Pommery κυκλοφόρησε την τελευταία της Παγκόσμια Συλλογή, που ονομάζεται Mandala και είναι εμπνευσμένη από τις θιβετιανές βουδιστικές παραδόσεις, με μια νέα vintage κυκλοφορία σαμπάνιας.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η νέα συλλεκτική έκδοση περιλαμβάνει τα Pommery Brut Royal, Pommery Rosé Royal, Pommery Apanage Brut και Pommery Apanage Blanc de Blancs του maison, όλα διαθέσιμα σε συσκευασία, που αντικατοπτρίζει τα πολύχρωμα μάνταλα του Θιβέτ. Η θιβετιανή μάνταλα απεικονίζεται συνήθως ως γεωμετρικό σχέδιο και συχνά ενσωματώνει μια θεότητα. Η μάνταλα χρησιμεύει ως εργαλείο για την καθοδήγηση των ατόμων στην πορεία προς τη φώτιση. Αυτά τα σχέδια προέρχονται από τον Βουδισμό και χρησιμοποιούνται στον διαλογισμό.

Επιπλέον, η συλλογή περιλαμβάνει επίσης την τελευταία κυκλοφορία του Champagne House το Grand Cru Royal Millesime 2009 κατασκευασμένο από επτά από τα εμβληματικά grand crus της Pommery. Το κρασί αποτελείται από ένα μείγμα ίσων αναλογιών Chardonnays από την Côte des Blancs και Pinot Noir του Montagne de Reims.

Ο Julien Lonneux, Διευθύνων Σύμβουλος της Vranken Pommery UK, χαρακτήρισε τη συλλογή «μια προσωπική αγαπημένη, καθώς ξέρω πόσο πολύ σήμαινε η τέχνη για την Madame Pommery».

Ενώ, παράλληλα πρόσθεσε: «Είχε ένα πάθος για την τέχνη από όλο τον κόσμο, το οποίο αντικατοπτρίζεται επίσης στο Domaine μας στη Reims. Η μάνταλα αντιπροσωπεύει πραγματικά την Pommery Champagne Cuvées, ισορροπημένη και απόλυτη τελειότητα. Το 1858, όταν η Madame Pommery ανέλαβε επικεφαλής της Pommery & Greno μετά τον θάνατο του συζύγου της, στήριξε την επέκταση του Οίκου της στη δημιουργία κρασιών που δεν μοιάζουν με κανένα άλλο, με μια σταθερή απαίτηση: «η ποιότητα έφτασε στα άκρα».

Ο Clément Pierlot, ο δέκατος υπεύθυνος κελαριού του Pommery, είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του στυλ υπογραφής του maison.

Από το 2014, οι αμπελώνες Pommery έχουν τη διπλή ονομασία «Αειφόρος αμπελουργία σε σαμπάνια» και «υψηλή περιβαλλοντική αξία».

Τέλος, η Pommery είναι επίσης παραγωγός αγγλικού κρασιού μέσω του Pinglestone Estate στο Hampshire, και ήταν ο πρώτος οίκος Champagne που κυκλοφόρησε το δικό του Αγγλικό Αφρώδη Οίνο. Το κτήμα ανέφερε υψηλής ποιότητας συγκομιδή των σταφυλιών του φέτος.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα Οινοποιεία Boutari υποστήριξαν για δεύτερη χρονιά τον θεσμό των “Χρυσών Σκούφων”, την κορυφαία διοργάνωση γαστρονομίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι προσκεκλημένοι είχαν...

REPORTS

Για ακόμα μία χρονιά το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης συμμετέχει στην Εθνική Δράση «Ανοικτές Πόρτες» στα Οινοποιεία της Ελλάδας, η οποία θα λάβει χώρα το...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

REPORTS

Ιδιαίτερο το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου με τις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, επιβλητικούς ορεινούς όγκους, χωριά-αετοφωλιές και κατοίκους εργατικούς που αγαπούν την καλλιέργεια του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.

REPORTS

To Οινοποιείο Ιδαία με χαρά παρουσιάζει τις νέες ετικέτες των «ΙΔΑΙΑ CLASSICS» ενός λευκού και ενός ερυθρού, που αποτελούν την κλασική σειρά κρασιών του...

REPORTS

Το οικογενειακό οινοποιείο από την περιοχή Penedès της Ισπανίας, το ξακουστό Familia Torres ξαναπήρε την πρώτη θέση στην λίστα με το «Πιο Θαυμαστό Σήμα...

REPORTS

Οι λάτρεις του κρασιού της Βουργουνδίας μπορεί να έχουν περισσότερες επιλογές, αφού οι δύο τελευταίες σοδειές βοήθησαν στην αναπλήρωση των αποθεμάτων στα κελάρια των...