Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η ψηφιακή χαρτογράφηση αμπελώνα αλλάζει ριζικά την αμπελοκαλλιέργεια

Ένα νέο έργο αμπελώνα στοχεύει στη δημιουργία μιας πρωτοβουλίας ανοιχτού κώδικα για την ενοποίηση δεδομένων που θα μπορούσε ενδεχομένως να φέρει επανάσταση στην παραγωγή κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως.

Με την ψηφιακή χαρτογράφηση γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για τη λήψη αποφάσεων, το σύστημα Vineyard Information System for Technology and Automation (VISTA) θα δημιουργήσει ένα ανοιχτό πρότυπο για ψηφιακούς χάρτες εμπορικών αμπελώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο θα μπορούσε να υποστηρίξει περισσότερο αυτοματισμό στις γεωργικές δραστηριότητες.

Αναλυτικότερα, το έργο θα ξεκινήσει να χαρτογραφεί ψηφιακά αμπελώνες σε μια σειρά, ακόμη και σε μεμονωμένο επίπεδο αμπέλου, χρησιμοποιώντας το JoJo’s Vineyard στο Oxfordshire ως τον πρώτο χώρο δοκιμών στο πρόγραμμα που υποστηρίζεται από το Defra. Drone, ρομπότ και αισθητήρες στο πεδίο θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση του κλίματος και του καιρού, της υγείας των καλλιεργειών, της υγρασίας του εδάφους, του αριθμού των καρπών και της ποιότητας των καρπών, με τον χάρτη VISTA να παρέχει την ψηφιακή πλατφόρμα για την επεξεργασία των δεδομένων. 

Ψεκασμός ακριβείας

Κατά το δεύτερο έτος του έργου, ο χάρτης θα χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια για την κίνηση συστημάτων ψεκασμού ακριβείας στο αγρόκτημα και για την παραγωγή ακριβών χαρτών απόδοσης πριν από τη συγκομιδή για τους καλλιεργητές.

Το έργο διευθύνεται από μια κοινοπραξία που περιλαμβάνει συνεργαζόμενους ειδικούς τεχνολογίας από το Agri-EPI Centre, ειδικούς χαρτογράφησης καλλιεργειών από την Outfield Technologies, ρομποτικούς από την Antobot, αμπελουργικούς συμβούλους από τη Vinescapes και ερευνητές ρομποτικής χαρτογράφησης από το Πανεπιστήμιο του Λίνκολν.

Ο Eliot Dixon, επικεφαλής μηχανικής στο Agri-EPI Centre, είπε ότι ο κλάδος είχε «έντονη ανάγκη» για αύξηση της ενοποίησης δεδομένων για να ξεκλειδώσει τις δυνατότητες της γεωργίας ακριβείας.

Μόνο η αρχή

Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Ως βιομηχανία που επικεντρώνεται εγγενώς στις υποδομές, το κλειδί για να γίνει σωστά αυτή η ενσωμάτωση είναι η δυνατότητα επικοινωνίας σε μια υποδομή που εστιάζει στη γλώσσα.

«Αυτό είναι το VISTA ως έργο, δημιουργώντας ένα πρότυπο χαρτογράφησης για τη γεωργία που επιτρέπει στη ρομποτική, τα drones, τους αισθητήρες και τα εργαλεία υποστήριξης αποφάσεων να επικοινωνούν, να ενσωματώνουν τα δεδομένα τους και να παρέχουν μέγιστο όφελος για τους αγρότες. Η αμπελουργία είναι μόνο η αρχή. Ελπίζουμε να δούμε αυτή τη βασική αρχή να χρησιμοποιείται σε άλλους τομείς».

Ισχυρή πεποίθηση 

Ο Ian Beecher-Jones, συνιδιοκτήτης του JoJo’s Vineyard, δήλωσε «ευχαρίστως» που είναι ο κύριος αμπελώνας στο έργο και ανέπτυξε αμπελουργικές τεχνολογίες ακριβείας τα τελευταία δύο χρόνια.

Μάλιστα τόνισε ότι: «(Είμαστε) πιστεύουμε ακράδαντα ότι το έργο θα συνεχίσει το έργο που επιτύχαμε στο έργο Innovate UK Viculture 4.0, το οποίο τόνισε τη σημασία της δημιουργίας μιας ισχυρής ψηφιακής υποδομής στην οποία όλες οι άλλες τεχνολογίες μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

Ο Oli Hilbourne, Διευθύνων Σύμβουλος και Συνιδρυτής της Outfield Technologies πρόσθεσε ότι το έργο ήταν ένα «εξαιρετικό παράδειγμα» της δύναμης της βρετανικής χρηματοδότησης καινοτομίας.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Η βιομηχανία κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύσσεται γρήγορα, μαθαίνοντας τις βέλτιστες πρακτικές από άλλες αμπελουργικές περιοχές. Με το VISTA, η βιομηχανία κρασιού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει την ευκαιρία να θέσει τα διεθνή πρότυπα και να εξάγει τη γνώση μας στον υπόλοιπο κόσμο της οινοπαραγωγής».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.