Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η σαμπάνια κέρδισε υπόθεση προστασίας ορόσημο στο ανώτατο δικαστήριο της Κίνας

Η Comité Champagne πέτυχε μια νομική νίκη-ορόσημο στο ανώτατο δικαστήριο του Πεκίνου, καθιστώντας την πρώτη ξένη ονομασία που έλαβε το καθεστώς «γνωστού εμπορικού σήματος» στην Κίνα.

Στις 30 Νοεμβρίου 2023, το Ανώτατο Δικαστήριο του Πεκίνου αποφάσισε υπέρ της Comité Champagne σχετικά με αγωγή κατά ενός Κινέζου κατασκευαστή και ενός διανομέα αρωμάτων που χρησιμοποιούν για τα προϊόντα τους το όνομα «Champagne Life».

Το δικαστήριο κάλεσε τις δύο εταιρείες να σταματήσουν κάθε παραγωγή, πώληση και διανομή των αρωμάτων και επιδίκασε αποζημίωση για την Comité Champagne σχεδόν 30.000 ευρώ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πεκίνου επιβεβαίωσε επίσης ότι η σαμπάνια έλαβε το καθεστώς «γνωστού εμπορικού σήματος» στην Κίνα. Αυτή η κατάσταση, που προορίζεται για πολύ λίγα ονόματα, παρέχει εκτεταμένη προστασία, συμπεριλαμβανομένων των κινεζικών χαρακτήρων, από οποιαδήποτε δόλια χρήση του ονόματος σαμπάνια, για οποιοδήποτε προϊόν.

Ο Charles Goemaere, διευθύνων σύμβουλος της Comité Champagne, σχολίασε την απόφαση: «Πέρα από την πεποίθηση, αυτή η απόφαση αποδεικνύεται ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την προστασία της ονομασίας σαμπάνια στην Κίνα».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην έγκριση της κοινής επένδυσης ΤΕΜΕΣ με την Premia Properties στο Costa Navarino προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την συνεδρίαση της την 1η Μαΐου.

REPORTS

Ο πληθωρισμός, μια διάχυτη οικονομική δύναμη, ασκεί την επιρροή του σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου του κρασιού.

REPORTS

Ένα ξαφνικό κρύο έχει προκαλέσει «ακραίες ζημιές» σε πολλές γερμανικές αμπελοοινικές περιοχές, με ορισμένους παραγωγούς να αναμένουν να χάσουν σχεδόν το σύνολο της σοδειάς...

REPORTS

Με τις διαδικτυακές πωλήσεις αλκοόλ στην Κίνα να συνεχίζουν να αυξάνονται, άραγε θα μπορούσε η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου να προσφέρει ένα λαμπρό μέλλον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...