Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποδαρικό για το Wine Club THESSALONIKI ’96 με Π.Ο.Π οινικές ποικιλίες

Η πρώτη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη νέα χρονιά, είναι αφιερωμένη στις «Ελληνικές Π.Ο.Π. οίνων». Θα παρακολουθήσουμε την πορεία και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, δοκιμάζοντας κρασιά από ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 26η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Το να γίνονται κάποιοι οίνοι γνωστοί, και ενίοτε διάσημοι, με βάση τον τόπο καταγωγής τους είναι για την Ελλάδα φαινόμενο που έρχεται από τα αρχαία χρόνια. Ο Αριούσιος οίνος από τη Χίο, ο Θάσιος από τη Θάσο, ο Μαρώνειος ή Μαρωνίτης από τον Ίσμαρο και ο Πράμνειος από την Ικαρία, είναι μόνο μερικοί από τους περιζήτητους οίνους της αρχαιότητας με Ονομασία Προέλευσης, όπως τεκμηριώνεται από τα αρχαία κείμενα.

Στη σύγχρονη εποχή, καθιερώθηκε σε όλη την Ευρώπη η άποψη πως ο τόπος καταγωγής των οίνων μπορεί να είναι μέγιστο κριτήριο αυθεντικότητας, γνησιότητας και πολλές φορές ποιότητας. Και έτσι γεννήθηκαν οι οίνοι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Η πρώτη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη νέα χρονιά, είναι αφιερωμένη στις «Ελληνικές Π.Ο.Π. οίνων». Θα παρακολουθήσουμε την πορεία και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις, δοκιμάζοντας κρασιά από ολόκληρη την Ελλάδα.

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).

Βεβαίως, καθώς πλέον ζούμε στη ‘νέα κανονικότητα’ που επιβάλλει η πανδημία, έχουμε εναρμονιστεί με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την προστασία όλων και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων μας. Σε αυτό το πλαίσιο τηρούμε όλες τις ορθές πρακτικές και θα ακολουθήσουμε όλα τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, προκειμένου να διαφυλάξουμε όσο καλύτερα μπορούμε την υγεία και την ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων στις συναντήσεις μας.
(Μπορείτε να διαβάσετε εδώ το Υγειονομικό Πρωτόκολλο για την υλοποίηση των σεμιναρίων της Wine Plus και των συναντήσεων του Wine Club THESSALONIKI’96)

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.
Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 120€.
Το κόστος παρακολούθησης μίας συνάντησης είναι 25€.

 

Πηγή: WINE PLUS

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε µικρή απόσταση από την Αθήνα, στις Ρίζες Αρκαδίας, βρίσκεται το Κτήµα Τσέλεπου. Εκεί µε την αδιάκοπη φροντίδα των περίπου 650 στρεµµάτων ιδιόκτητου αµπελώνα...

REPORTS

Με το ένα… πόδι στη Χαλκιδική και το άλλο στην Κρήτη και με γνώμονα την αειφορική παραγωγή ποιοτικών οίνων, μέσα από πολύ επιλεγμένες οινοποιήσεις,...

REPORTS

Με σήμα κατατεθέν τη μονοποικιλιακή μαλαγουζιά, το Κτήμα Γκιρλέμη έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς κρασιών στην περιοχή του Δομοκού. Η επιτυχία...

REPORTS

Το μέλλον των οινοποιήσιμων σταφυλιών βρίσκεται στις ανθεκτικές ποικιλίες και στην εργαλειοθήκη της τεχνολογίας.