Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Με αύξηση κατά 8% του χρόνου, η παραγωγή κρασιού στην Πορτογαλία

Η παραγωγή κρασιού στην Πορτογαλία αναμένεται να αυξηθεί κατά 8% τη σεζόν 2023/2024, σε όγκο 7,4 εκατομμυρίων εκατόλιτρων, σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, ανακοίνωσε το Instituto da Vinha e do Vinho (IVV)…

Ο όγκος της παραγωγής κρασιού, περίπου 7,4 εκατομμύρια εκατόλιτρα, εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει ετήσια αύξηση 12% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των πέντε τελευταίων εκστρατειών, αναφέρει η IVV σε δήλωση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ινστιτούτου, που προέκυψαν από τη διαβούλευση που έγινε με τις αντιπροσωπευτικές περιφερειακές οντότητες, οι περιφέρειες Douro (+10%) και της Λισαβόνας (+10%) είναι αυτές που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε όγκο σε σύγκριση με την προηγούμενη εκστρατεία, με αυξήσεις μεγαλύτερη από 100.000 εκατόλιτρα.

Παράλληλα, στην περιοχή του Ντάο «δεν αναμένεται διακύμανση στην παραγωγή», τονίζει το IVV, ενώ στην περιοχή της Μαδέρας η πρόβλεψη δείχνει ελαφρά μείωση (-1%) σε σύγκριση με την εκστρατεία 2022/2023.

Η IVV επισημαίνει επίσης ότι η αύξηση κατά 8% στην παραγωγή κρασιού, σε σύγκριση με την προηγούμενη εκστρατεία (2022/2023), οφείλεται στο γεγονός ότι 12 περιφέρειες σημείωσαν αύξηση σε όγκο (εκτόλιτρα).

Τέλος, τα δεδομένα που συλλέγονται από την IVV δείχνουν επίσης ότι, γενικά, τα σταφύλια έχουν «καλή φυτοϋγειονομική κατάσταση», επιτρέποντας, επομένως, να προβλεφθεί μια «καλής ποιότητας παραγωγή», με την επιφύλαξη, ωστόσο, των κλιματικών συνθηκών που επικρατούν μέχρι τη συγκομιδή, γράφει στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: theportugalnews.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.