Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε κάθοδο παραμένει η εξαγωγική αξία του αυστραλιανού κρασιού

Οι εξαγωγές κρασιού της Αυστραλίας μειώθηκαν κατά 10% σε αξία σε 1,87 δισεκατομμύρια AU$ το έτος έως τον Ιούλιο του 2023, αλλά μειώθηκαν μόλις 1% σε όγκο την ίδια περίοδο, λόγω της μείωσης της ζήτησης για κρασί που αποστέλλεται σε φιάλη στις ΗΠΑ.

Η τελευταία Έκθεση Εξαγωγών της Wine Australia, που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι η μείωση των εξαγωγών στις ΗΠΑ οδηγεί σε μεγάλο βαθμό τη μείωση της αξίας. Η μείωση των «συσκευασμένων εξαγωγών σε χαμηλότερες τιμές», που αντιπροσωπεύουν το κρασί που αποστέλλεται σε μπουκάλι, ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη πτώση της αξίας στις ΗΠΑ, δήλωσε η Wine Australia.

Οι εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο συνέχισαν επίσης την πτωτική τους τάση, μετά τα δύο χρόνια αυξημένων αποστολών λόγω της ζήτησης πριν από το Brexit και των επιπτώσεων στην αγορά που σχετίζονται με τον Covid.

Παράλληλα, ο Peter Bailey, διευθυντής πληροφοριών αγοράς στη Wine Australia, είπε ότι περισσότερο από το ήμισυ της μείωσης της αξίας των εξαγωγών κρασιού της χώρας έλαβε χώρα σε αποστολές με μέση αξία 2,50-4,99 AU$$ ανά λίτρο επί του σκάφους (FOB). Αυτή η βαθμίδα τιμών αντιπροσωπεύει γενικά το αυστραλιανό κρασί που εξάγεται σε μπουκάλια και όχι σε χύμα κρασιά και τείνουν να πωλούνται σε τμήματα λιανικής με χαμηλότερες τιμές.

«Η κατανάλωση κρασιού στις ώριμες αγορές βρίσκεται σε πτώση, λόγω των μειώσεων στα τμήματα των εμπορικών τιμών. Αυτό επηρεάζει τις εξαγωγικές επιδόσεις της Αυστραλίας, ειδικά στις ΗΠΑ, καθώς η Αυστραλία είναι πολύ εκτεθειμένη στα τμήματα τιμών σε πτώση», είπε ο κ. Bailey.

Έπειτα, η παγκόσμια κατανάλωση κρασιού μειώθηκε κατά 3% σε όγκο το 2022, σύμφωνα με την IWSR – αριθμός που ανέφερε η Wine Australia σε σχέση με τα μειούμενα στοιχεία των εξαγωγών της χώρας.

Σε σύγκριση με την αξία, τα μεγέθη των εξαγωγών όγκου ήταν σχετικά σταθερά, με πτώση μόλις 1% στα 621 εκατομμύρια λίτρα το έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2023. Μια βραχυπρόθεσμη αύξηση, λόγω της προσφοράς, στις αποστολές μη συσκευασμένων κρασιών (δηλαδή εκείνων που εξάγονται χύμα), ιδίως σε Ο Καναδάς, αντισταθμίστηκε από τις μειώσεις του όγκου σε πολλούς από τους εξαγωγικούς προορισμούς της Αυστραλίας.

Τέλος, ο Bailey σημείωσε ότι η διευκόλυνση των ναυτιλιακών προκλήσεων των τελευταίων δύο ετών επέτρεψε στους «Αυστραλούς εξαγωγείς να καλύψουν τη διαφορά και να μειώσουν την πίεση στα αποθέματα», με αποτέλεσμα την αύξηση των «μη συσκευασμένων αποστολών».

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.