Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η ΕΕ ενέκρινε το σχέδιο βοήθειας 30 εκατ. για εκρίζωση αμπελώνων στο Μπορντό

Το γαλλικό σχέδιο ύψους 30 εκατ. ευρώ, που θα ισχύει έως και την 31η Δεκεμβρίου 2025, για την αποζημίωση των οινοβιομηχανιών για την οριστική εκρίζωση αμπέλων στο Μπορντό για υγειονομικούς σκοπούς ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

France, Nouvelle-Aquitaine, Department Gironde, Bordeaux wine region, Weinbaugebiet "Entre deux mers", vineyards and Chateau Lacaussade, Baurech region, late summer, öffentlicher Grund

Στο πλαίσιο αυτού του καθεστώτος, η ενίσχυση θα χορηγείται με τη μορφή άμεσων επιδοτήσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του διαμερίσματος Gironde με πρωτεύουσα το Μπορντό, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον αμπελοοινικό τομέα.

Στόχος του καθεστώτος αυτού είναι η αποζημίωση των ιδιοκτητών αμπελώνων κοντά την ηλικία συνταξιοδότησης ή σε διαδικασία επαγγελματικής μετατροπής, οι οποίοι οικειοθελώς και οριστικά θα εξαλείψουν την παραγωγική ικανότητα των οικοπέδων τους μέσω εκρίζωση.

Αυτή η βοήθεια στοχεύει στη μείωση της πυκνότητας των αμπελώνων της Gironde, για την καλύτερη καταπολέμηση της εξάπλωσης της χρυσαφένιας γεύσης, μιας ασθένειας που επηρεάζει σοβαρά τις αποδόσεις.

Το γαλλικό Δημόσιο θα αποζημιώσει τους παραγωγούς με έως και 6.000 ευρώ ανά στρέμμα αμπελώνα σε παραγωγή, με αντάλλαγμα την οριστική εξάλειψη της παραγωγικής ικανότητας των πληγέντων αγροτεμαχίων.

Η επιτροπή ενέκρινε ότι το καθεστώς είναι απαραίτητο και κατάλληλο για τη προστασία των αμπελουργών που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται έναντι του κινδύνου για την υγεία των αμπελώνων τους.

Επιπλέον, η Επιτροπή ενέκρινε ότι το καθεστώς είναι αναλογικό καθώς περιορίζεται στο ελάχιστο απαραίτητο και θα είχε περιορισμένο αντίκτυπο στον ανταγωνισμό και το εμπόριο μεταξύ των Κρατών-Μελών. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το γαλλικό σχέδιο, σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ε. για τις κρατικές ενισχύσεις.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Μια δημοπρασία υψηλού προφίλ με εκατοντάδες κρασιά παγκόσμιας κλάσης από το κελάρι του εστιατορίου Le Gavroche προσέφερε κέρδη ύψους 1,9 εκατομμυρίων λιρών.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...