Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το γεωργιανό φεστιβάλ Wine Days γιορτάζει την οινοποιητική παράδοση της χώρας

Το φεστιβάλ Wine Days έλαβε χώρα στις 7 έως τις 15 Οκτωβρίου για δεύτερη χρονιά στη Γεωργία σε 23 δήμους, γιορτάζοντας την ιστορία και τον πολιτισμό της οινοποίησης στη χώρα.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γεωργιανού πρωθυπουργού Irakli Garibashvili, παρουσίασε παραδοσιακά πιάτα, διαφορετικά είδη κρασιών από μεγάλα και μικρά οινοποιεία, καθώς και άλλα αλκοολούχα ποτά.

Παράλληλα, σε διάφορες περιοχές της χώρας, το φεστιβάλ περιλάμβανε γευσιγνωσία κρασιού, γήπεδα φαγητού, ζώνες για ψυχαγωγικές δραστηριότητες και εκθέσεις.

Το ετήσιο φεστιβάλ Wine Days θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση για το γεωργιανό κρασί και θα προωθήσει το τουριστικό δυναμικό της χώρας, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας Mariam Kvrivishvili στην ομιλία της στην εκδήλωση έναρξης στην πόλη Gurjaani.

Η Kvrivishvili ανέφερε ότι οι καλεσμένοι του φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το μοναδικό γεωργιανό κρασί που παράγεται από περισσότερους από 340 γεωργιανούς οινοποιούς.

Έπειτα, πρόσθεσε ότι το Gurjaani επισκέφτηκαν επίσης εκπρόσωποι των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης του κόσμου από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων των Forbes, Vinorandum, Vince Magazine και άλλων εκδόσεων, για να μάθουν περισσότερα για το τουριστικό δυναμικό της Γεωργίας και τη «μοναδικότητα» του κρασιού της χώρας.

Τέλος, η Maia Omiadze, επικεφαλής της Εθνικής Διοίκησης Τουρισμού της Γεωργίας, τόνισε επίσης ότι το φεστιβάλ Wine Days θα συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο του διεθνούς όσο και του τοπικού τουρισμού και σημείωσε ότι η GNTA «υποστηρίζει συνεχώς» την προώθηση τέτοιων φεστιβάλ.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

REPORTS

Ένας Κινέζος απατεώνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, αφού συνελήφθη με 786 μπουκάλια πλαστού κρασιού που έφεραν αναγνωρισμένες ετικέτες όπως το Petrus.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνέδριο ιδιαίτερης σημασίας για τον αμπελοοινικό κλάδο της χώρας, διοργανώνουν από κοινού ο Κλαδικός Εθνικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και η Εθνική Διεπαγγελματική...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

∆εν έχουν συµπληρωθεί 10 χρόνια από την ηµέρα που ο Γιάννης Τσαπάρας µαζί µε τη σύζυγό του Ελεάνα Παρλαβάντζα αποφάσισαν να αφιερωθούν ολοκληρωτικά στην...