Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η Βρετανία αύξησε τις φυτεύσεις αμπέλου κατά 74% μέσα σε πέντε χρόνια

Η αυξανόμενη ζήτηση για αγγλικό και ουαλικό κρασί ενέπνευσε τους παραγωγούς να αυξήσουν τη συνολική έκταση της αμπέλου κατά 74% τα τελευταία πέντε χρόνια…

Υπάρχουν τώρα 943 αμπελώνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, που αντιστοιχούν σε 3.928 εκτάρια αμπέλου, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τον εμπορικό όμιλο WineGB.

Η Αγγλία έχει 3.855 εκτάρια αμπέλου, ενώ 70,3 εκτάρια της Ουαλίας και 1,9 εκτάρια της Σκωτίας αφιερώνονται τώρα και στην αμπελοκαλλιέργεια.

Παράλληλα, η βιομηχανία παρήγαγε 12,2 εκατομμύρια μπουκάλια το 2022, που αντιπροσωπεύει αύξηση 130% σε σχέση με τα 5,3 εκατομμύρια μπουκάλια που παρήχθησαν το 2017. Το αφρώδες κρασί αντιπροσωπεύει το 68% της παραγωγής, ένα ποσοστό που παρέμεινε αρκετά σταθερό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η αμπελουργία είναι πλέον ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος γεωργικός τομέας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με επίσημα κυβερνητικά στοιχεία.

Απασχολεί 2.300 άτομα με πλήρη απασχόληση, ενώ άλλα 8.300 άτομα απασχολούνται σε μερική ή εποχική εργασία.

Εν συνεχεία, η WineGB ρώτησε τα μέλη της για το πώς θα εξελιχθεί η επόμενη δεκαετία και έλαβε απαντήσεις από εταιρείες που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 90% της παραγωγής της χώρας.

Οι ερωτηθέντες προέβλεψαν ότι η συνολική έκταση με αμπέλια στη Μεγάλη Βρετανία θα αυξηθεί σε 7.600 εκτάρια μέχρι το 2032. Αναμένουν επίσης ότι η παραγωγή θα φτάσει τα 25 έως 29 εκατομμύρια φιάλες ετησίως μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Sam Linter, πρόεδρος του WineGB, δήλωσε: «Αυτοί είναι πραγματικά συναρπαστικοί καιροί για το αγγλικό και το ουαλικό κρασί. Έχουμε γίνει μια διεθνώς αναγνωρισμένη αμπελουργική περιοχή υψηλής ποιότητας.»

Το Κεντ είναι ένα hotspot για την παραγωγή κρασιού, καθώς αντιπροσωπεύει 1.033 εκτάρια αμπέλου το 26% των συνολικών φυτεύσεων της χώρας.

Το Δυτικό Σάσεξ και το Ανατολικό Σάσεξ αντιστοιχούν σε 570 εκτάρια και 493 εκτάρια αντίστοιχα, ενώ ο συνολικός αμπελώνας του Χάμσαϊρ έχει αυξηθεί σε 380 εκτάρια. Το Essex έχει επίσης 325 εκτάρια με αμπέλι.

Το Chardonnay είναι η πιο ευρέως φυτεμένη ποικιλία. Αντιπροσωπεύει το 31% των συνολικών φυτεύσεων και ακολουθούν οι Pinot Noir (29%), Pinot Meunier (9%), Bacchus (8%) και Seyval (3%).

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το κανάλι απευθείας προς τον καταναλωτή αντιπροσώπευε το 57% όλων των πωλήσεων αγγλικού και αφρώδους οίνου.

Ωστόσο, τώρα έχει μειωθεί στο 30%. Το μεγαλύτερο κανάλι είναι το λιανικό εμπόριο – σούπερ μάρκετ και ανεξάρτητα καταστήματα, που αντιπροσωπεύει το 41% ​​των πωλήσεων, ακολουθούμενο από απευθείας στον καταναλωτή (30%), μπαρ και εστιατόρια (22%) και εξαγωγές (7%).

Η WineGB αναμένει ανάπτυξη σε όλες τις κατηγορίες στο μέλλον: «Οι καταναλωτές απαιτούν περισσότερα τοπικά προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον, κάτι που τα αγγλικά και ουαλικά κρασιά είναι σε μοναδική θέση να προσφέρουν», δήλωσε ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος Ned Awty.

Τέλος, ο τουρισμός έχει επίσης αυξηθεί μετά την πανδημία, με τον αριθμό των επισκεπτών στα οινοποιεία της Μεγάλης Βρετανίας να αυξάνεται κατά 17% από έτος σε έτος το 2022. Τώρα αντιπροσωπεύει το 24% των εσόδων για τη βιομηχανία, σύμφωνα με την έρευνα της WineGB.

ΠΗΓΗ: decanter.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.

REPORTS

Στη Σαντορίνη δεν χορταίνει το μάτι από τα απίστευτα ειδυλλιακά τοπία αλλά και ο ουρανίσκος από τους οινικούς θησαυρούς, που αποκαλύπτει διαρκώς το νησί....

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η διαχείριση της αμπελουργικής γης με όρους βιωσιμότητας μέσα σε ένα αστικό περιβάλλον και τα νομικά εργαλεία για την συνύπαρξη με την οικιστική ανάπτυξη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια μοναδική οινο - γευστική ταξιδιωτική εμπειρία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν οι φίλοι και οι φίλες του κρασιού σε όλη την Ελλάδα,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας πραγματοποίησε το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το δεύτερο MESSINIA FORUM με τεράστια...

REPORTS

Το Οινοποιείο ∆ιαµαντάκης είναι µια σύγχρονη µονάδα παραγωγής ποιοτικών οίνων στο χωριό Κάτω Ασίτες του Ηρακλείου Κρήτης.

REPORTS

Η παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνεται στις νέες τάσεις βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της οινολογικής ομάδας της Kontopos - Wine Therapy, που...