Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η αγορά κρασιού της Κορέας παγώνει καθώς οι εισαγωγές βουλιάζουν

Μετά από τρία χρόνια ταχείας ανάπτυξης, η αγορά εισαγόμενων κρασιών της Κορέας βιώνει ύφεση, καθώς η οικιακή κατανάλωση μειώνεται και τα αποθέματα συσσωρεύονται.

Τα τελευταία στοιχεία από την τελωνειακή υπηρεσία της Κορέας δείχνουν σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού της χώρας για το 2023. Ο όγκος των εισαγωγών μειώθηκε κατά 20,1% σε 56.542 τόνους κατά τη διάρκεια του έτους 2023. Όσον αφορά την αξία, σημειώθηκε συρρίκνωση από 581,3 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ του 2022 σε 506 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2023, σημειώνοντας μείωση 12,95%.

Η κορεατική αγορά κρασιού είχε προηγουμένως επεκταθεί ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενισχυμένη από τους χαλαρούς κανονισμούς για τις διαδικτυακές αγορές κρασιού και την ισχυρή οικιακή κατανάλωση εντός της χώρας.

Ωστόσο, η έντονη ζήτηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας οδήγησε σε μαζική αποθήκευση των αποθεμάτων, αφήνοντας τους εισαγωγείς με πλεονάζοντα αποθέματα από την περσινή χρονιά. Αυτό το ζήτημα υπεραποθέματος έχει επιδεινωθεί περαιτέρω από τη μείωση της οικιακής κατανάλωσης μετά την πανδημία.

Αντίθετα, οι εισαγωγές ουίσκι της χώρας αυξήθηκαν το 2023. Τα κυβερνητικά στοιχεία αποκαλύπτουν αύξηση 13,1% στις εισαγωγές ουίσκι, που ανέρχονται σε 30.586 τόνους, παρά τη μικρή πτώση της αξίας στα 259,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Αυτή η ανάπτυξη αποδίδεται στην αυξανόμενη δημοτικότητα του highball ουίσκι στην Κορέα.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην έγκριση της κοινής επένδυσης ΤΕΜΕΣ με την Premia Properties στο Costa Navarino προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, κατά την συνεδρίαση της την 1η Μαΐου.

REPORTS

Ο πληθωρισμός, μια διάχυτη οικονομική δύναμη, ασκεί την επιρροή του σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του κόσμου του κρασιού.

REPORTS

Ένα ξαφνικό κρύο έχει προκαλέσει «ακραίες ζημιές» σε πολλές γερμανικές αμπελοοινικές περιοχές, με ορισμένους παραγωγούς να αναμένουν να χάσουν σχεδόν το σύνολο της σοδειάς...

REPORTS

Με τις διαδικτυακές πωλήσεις αλκοόλ στην Κίνα να συνεχίζουν να αυξάνονται, άραγε θα μπορούσε η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου να προσφέρει ένα λαμπρό μέλλον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Το 1955, η Σταυρούλα Κουράκου είχε γράψει στο «Ο οίνος, µια αιώνια θεότητα για την Ελλάδα»: «Η αµπελουργία είναι στενά δεµένη µε την κίνηση...

REPORTS

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, εφεξής, λίγο πριν από τον ετήσιο εορτασμό του θεσμού των «Ανοικτών Πορτών», στα οινοποιεία της χώρας, όσοι αγαπούν τη Γουμένισσα,...

REPORTS

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στον εγχώριο κλάδο του κρασιού είναι δεδοµένη και αδιαµφισβήτητη, ωστόσο αυτά τα οποία µένει ακόµα να...

REPORTS

Μια Μαλαγουζιά που έχει δηµιουργηθεί για να εξελίσσεται στο χρόνο, διατηρώντας τη φρεσκάδα και τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της.